Strona 91 z 140 PierwszyPierwszy ... 41818990919293101 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 901 do 910 z 1421

Wątek: Kalibracja 5d3 - sens?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie Odp: Kalibracja 5d3 - sens?

Śmiech przez łzy.

Miasto
    Torun/Slupsk

Wiem o tym. Kilka razy nawet pisałem o tym jak oglądałem bekstejdż ze zdjęć "modowych" i fotograf dysponował 1Ds + 24-105 + oświetlenie. Co nie zmienia jednak faktu, że zatajenie takiej wady może być traktowane jako oszustwo, a kwitek z Żytniej jako kiepski dowcip.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    nie zmienia jednak faktu, że zatajenie takiej wady może być traktowane jako oszustwo
    To oczywiście był żart, ale w takim razie również jako oszustwo należałoby traktować zatajenie wady przez autoryzowany serwis i producenta.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

No nie do konca.
    Sprzet fotograficzny i FF/BF, to problem, ktory jest bardzo zlosliwy i czasem cos, co u nas z naszym sprzetem chodzi problematycznie, moze w innych konfiguracjach wypadac lepiej albo nawet dobrze. Dlatego trzeba sprawdzac i jak wszystko odpowiada, to nie sugerowac sie tym, ze u kogos cos bylo nie tak - choc jest to oczywiscie istotna informacja. Ja jaksprzedaje swoje obiektywy, to pisze, ze z moimi body chodza prawidlowo ale zalecam przetestowanie ze swoim bo roznie bywa.

Miasto
    Torun/Slupsk

Owszem :-)

Pełne uzależnienie

Generalnie zastanawiam się jak nagłośnić ten problem. Po to by ludzie nie kupowali już nowych padaków i ustrzegli się przed kupnem od kogoś kto nie wspomni, że AF nie działa.

W cenie uzywanego 5d2? - 4-5 k? A może wręcz doplacę i jeszcze jakieś frytki do tego?
    Tak naprawdę to on nawet tyle nie jest wart. :P Chociaż cena jest czymś umownym.

Może Pikczer by pomógł w transferze do Japonii którejś chorej sztuki? Ciekawe czy to by pomogło. A jeżeli tak to i tak marne pocieszenie, że trzeba aparat na drugą stronę świata wysłać.

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    Może Pikczer by pomógł w transferze do Japonii którejś chorej sztuki? Ciekawe czy to by pomogło. A jeżeli tak to i tak marne pocieszenie, że trzeba aparat na drugą stronę świata wysłać.
    To nie w tym problem czy w Japonii to naprawia tylko jaki wlasciwie jest problem ogolny z tym AFem.
    To, ze mi sie uda a innemu nie naprawia, to nie jest tak istotne - jedynie co, to fakt, ze nawet chyba gdybym nie mial takiej mozliwosci, to i tak zaryzykowalbym wyslanie

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

Panie i Panowie, nie mówcie mi, że zatajenie tej wady i powoływanie się na kwit z Żytniej, nie byłoby próbą sprzedaży wadliwego towaru, mogącą uchodzić za próbę oszustwa. Nie "piję" tu wcale do Habakuka, ale odpowiedzcie sobie na pytanie, czy Wy kupilibyście taką piątkę, nawet jakbyście korzystali tylko z f większego niż 4? Chyba nie, więc ze sprzedażą takich egzemplarzy będzie według mnie problem. A prędzej czy później trefne egzemplarze pojawią się na portalach aukcyjnych i trafia się osoby, które nieświadome kupią bubla. A potem znowu wątki o nieuczciwych sprzedawcach itd, itp...... Ech, życie. Pozdrawiam
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

nie pijesz do mnie, bo i na jakiej podstawie - w żadnym miejscu nie planowałem sprzedaży, mimo wprost masy takich porad.
    do filmowania się nadaja i takiego kupca bym znalazł.
    nadaje się też do fotografowania - nie miałem wyjścia, podnosiłem czułość, domykałem przysłonę i używałem, co czasem wręcz wychodziło na dobre, jednak w skali ogólnej - tam, gdzie chce otworzyc szkło, uzywać sie do nie da. więc nie sprzedam, nie planuję.

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

Napisałem, że nie piję do Ciebie, bo zaraz na tym forum znalazłaby się masa ludzi, którzy zaatakowaliby mnie, że zarzucam Ci nieuczciwe praktyki, a daleki jestem od tego. Sam kilka postów wcześniej napisałem, że jestem pierwszy w kolejce aby zrzucić się na dobrego mecenasa, biegłego i pokazać ....... z Żytniej, co z nich za fachowcy. Pozdrawiam
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Strona 91 z 140 PierwszyPierwszy ... 41818990919293101 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów