Strona 81 z 143 PierwszyPierwszy ... 3171798081828391131 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 801 do 810 z 1421

Wątek: Kalibracja 5d3 - sens?

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie Odp: Kalibracja 5d3 - sens?

habakuk na prawdę wyrazy współczucia :sad:, śledzę od początku Twoje i kolegów problemy z 5dIII i miałem duże wątpliwości przed zakupem tej puszki, kupiłem pod koniec 2012r. i cieszę się, że jak na razie wszytko ok. z AF i spokojnie trafia w nawet bardzo trudnych warunkach z bliska i z daleka (szkła 24/1.4II i 70-200II, sigma 150/2.8) niemniej jednak obawy na przyszłość pozostają , jak się czyta Wasze ostatnie posty po prostu DRAMAT.

Pełne uzależnienie

Ja bym sie na zas nie martwil. Prawdopodobienstwo, ze kupujac i wybierajac dobry egzemplarz trafi sie potem gniot z AF'em jest mysle takie samo (jak nie mniejsze), ze siądzie w nim cos innego podczas uzytkowania z czym serwis rowniez sobie nie bedzie umial poradzic. Wiec jesli ktos zamierza zakupic to body, to niech kupuje i cieszy sie robieniem zdjec a nie zaklada, ze zaraz wszystko walnie - bo to tez absurd
    Prawdopodobieństwo walniętej puchy to gdzieś z 0,01. Zresztą fajnie jest kupować coś za grube pieniądze i mieć nadzieję, że będzie działało. Bo inaczej można wyrzucić i kupić drugie i znowu mieć nadzieję. Coś jest nie tak.

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

mocno mnie zastanawiam, dlaczego aparat wrócił z serwisu z ogromną korektą AF w microajustacji..

Coś już napisał Awatar kwscore
    Miasto
    wro

byłem przekonany że jednak tym razem wróci sprawny,wyrazy współczucia habakuk, co z tym blogiem o którym była wzmianka,chętnie poprzyklejam
    Flickr
    5D II |14 2.8 |Σ 35 1.4|
    You Dont Need Telescope

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    mocno mnie zastanawiam, dlaczego aparat wrócił z serwisu z ogromną korektą AF w microajustacji..
    bo tak im się chciało naprawiać, wprowadzili mikroregulacje i z głowy, następny proszę. Szok, takie pieniądze a później człowiek się martwi co dalej.

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

Habakuk, czy rozważałeś, aby wydać parę złotych na paliwo i odwiedzić serwis na Żytniej? Może podczas bezpośredniej rozmowy będą mniej odważni we wmawianiu, że wszystko ok. Po prostu krew mnie zalewa, jak widzę taką arogancję, chamstwo i Bóg wie co jeszcze. Brak słów.
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Uzależniony Awatar kaindox

Zastanawiam się dlaczego firmy w Polsce są tak ograniczone że przy reklamacji traktują klienta jakby przyszedł im coś ukraść.
    Reklamacja to najlepszy moment żeby zyskać najwierniejszego i najbardziej oddanego marce klienta. Wystarczy odrobina empatii i potraktowanie klienta jak partnera.
    Wymieniliby chłopakom walnięte body a migracje z zółtego na czerwone pojawiałby się o wiele częściej. A tak kilku niezdecydowanych zaoszczędzi parę złotych i wybierze bezpieczniejsze 6d.

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Kolega po 7 (słownie: siedmiu) nieudanych kalibracjach A700 odwiedził Żytnią i dopiął swego.

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Za pierwszym razem do serwisu pojechał mój człowiek. Kilka stów na podróż, na rozmowę z technikiem nie ma szans.
    Co ja im mogę udowodnić? - pokazać, że nie trafia w realnych warunkach? Kto to będzie chciał oglądać.
    Menager z Żytniej pisze do mnie tak: "Wymieniliśmy w nim kompletny Mirror Box. Po naprawie aparat został dokładnie sprawdzony pod kątem pracy AF i z dostarczonym obiektywem działał prawidłowo."
    A nie działa. Nie ma opcji z regulacją i bez, żeby swobodnie używać poniżej f 2.5.

Pełne uzależnienie

Kup 35 IS. Może o to chodzi Canonowi?

Strona 81 z 143 PierwszyPierwszy ... 3171798081828391131 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów