Strona 71 z 143 PierwszyPierwszy ... 2161697071727381121 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 701 do 710 z 1421

Wątek: Kalibracja 5d3 - sens?

Domyślnie Odp: Kalibracja 5d3 - sens?

program Uwaga! skupiły się zapewne na problemie, skąd ten darmozjad ma w biednej Polsce na aparat za 13k pln. I w sumie dobrze mu tak bo pewnie ukradł ... Jeszcze by naszych pechowców zlinczowali
    Canon EOS 6D | C 24-105 f/4 L | C 70-200 f/4 IS L | C 1.4x | C 50 f/1.4 | C 85/1.8 | C 35/2.0 | 580EX

Uzależniony Awatar kaindox

bez przesady, jak w TVN Turbo panowie opowiadają o problemach z serwisem przy samochodach za 100 - 200tys to jakoś linczów nie ma

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

brazyliana jak się patrzy
    zgodnie z życzeniem serwisu załaczyłem do tego 5d3 obiektyw referencyjny, taki, który uważam za wzorcowy.
    35L trafia mi z dowolnym aparatem na każdym dystansie, był zresztą na żytniej w kwietniu na wymianie tubusa i gumy - przy okazji go skalibrowali.
    czcionką o rozmiarze 36 opisałem co jest w pudełku, po co załaczam ten obiektyw, jak wygląda problem itd.

właśnie przyszła wycena kalibracji AF na 130 PLN. o a aparacie ani słowa
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 29-01-2013 o 15:10 Powód: dubel dubla dubla ;-)

Bywalec Awatar checiu
    Miasto
    Warszawa

Adam, nie pozostaje tego skomentować inaczej jak -

Mam nadzieję, że uporasz się z nimi. Najlepiej zbieraj konwersacje między nimi a Tobą w formie majla, nie przez telefon (żeby mieć podkładkę, że chciałeś załatwić sprawę wedle ich wskazówek itd, itp). Wiem, że emocje mogą brać górę, ale szklanka wody i powoli do przodu - może się uda to wreszcie załatwić.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 29-01-2013 o 13:45

Miasto
    Kraków

napisałem do faceta z CP i jednak:

Informuję, że wyceny wysyła automat i niestety nie mamy na to wpływu. W tym przypadku jednak nie poniesie Pan żadnych kosztów, tak jak to było ustalone z firmą Canon Polska. Ewentualnych regulacji będziemy dokonywać w aparacie (aparat zostanie „nauczony” obiektywu) po uprzedniej jego naprawie. Działanie obiektywu z innymi body nie ulegnie więc żadnej zmianie, gdyż obiektyw nie będzie ruszany..

niemniej nie do końca kapuję - to co z resztą obiektywów? i co jeśli te obiektywy zmienie na inne?

niby człowiek się całe życie uczy, ale żeby aparat też? :grin:

Bywalec Awatar checiu
    Miasto
    Warszawa

Adam, masz tam napisane "...po uprzedniej jego naprawie" - może jest światełko w tunelu... resztę maila bym olał bo jakiś poliglota to pisał

Miasto
    Kraków

Andrew - jak wyglądała poprzednia naprawa - z wymianą czujników AF, pisałem.
    W tym świetne pozwolę sobie mieć do serwisu mocno ograniczone zaufanie, po prostu na to zapracowali.

Naprawią - fajnie. Choć za sprawa problemów z celnością musiałem tym aparatem powielać większość klatek, dla bezpieczeństwa, bezsensownie zużywać sprzęt, który powinien działać idealnie i na dziś jedyną satysfakcjonująca mnie w pełni opcją byłaby wymiana.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez checiu Zobacz posta
    Adam, nie pozostaje tego skomentować inaczej jak -

Ja mam jednak prośbę o powstrzymanie się z takimi cytatami. Nikogo tu nie będziemy obrażać.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu

Ja dziś otrzymałem 135L, którego nie mogłem sprawdzić z korpusem ponieważ wrócił z poprzedniej kalibracji w Hamburgu uszkodzony (err 01). Obiektyw wrócił z Żytniej naprawiony za 720zł. Wymiana przesłony. (starą otrzymałem zapakowaną).Zgadnijcie czy trafia z 5d3? Niestety. Różnica między LV a fazą jest oczywista. Nie mam sił-poważnie. Adam-z kim się kontaktowałeś z Canon Polska? Nie wiem czy to ma sens ale na wszelki wypadek proszę o informację. Opadam z sił, na prawdę.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    niemniej nie do końca kapuję - to co z resztą obiektywów? i co jeśli te obiektywy zmienie na inne?
    I tu niestety powiem Ci, że będziesz miał kłopot i to spory. Takie są przynajmniej moje doświadczenia. Pomijam fakt, że część obiektywów z mojego zestawu nie działa jak powinna z tą puszką, ale każdy inny obiektyw " z zewnątrz" nie trafia.
    Ostatnio edytowane przez zaix ; 29-01-2013 o 16:25
    Canon: 5d3, 24-70 , 85 1.8

Cytat Zamieszczone przez zaix Zobacz posta
    NIE! Ja miałem aparat w serwisie na prawdę spory kawał czasu. Masz rację co do realnego czasu korzystania z gwarancji.
    Nie jestem prawnikeim ale czy to czasem nie kloci sie z KC, mnie sie zawsze wydawalo iz gwarancja jest wydluzana o sprzedzony czas sprzetu u gwaranta. Oczywiscie na nas byc moze spoczywa udokumentowanie tego stanu.

POzdrawiam
    Pawel

Strona 71 z 143 PierwszyPierwszy ... 2161697071727381121 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów