Strona 51 z 143 PierwszyPierwszy ... 41495051525361101 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 501 do 510 z 1421

Wątek: Kalibracja 5d3 - sens?

Uzależniony

Domyślnie Odp: Kalibracja 5d3 - sens?

a co na to Canon Polska ? nie interesuje ich problem 5d3 & Żytnia ? może warto popisać gdzieś dalej - C EU czy coś ?

Coś już napisał Awatar ska
    Miasto
    Lubin

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    bsolutnie poważnie rozważam przesiadkę na nikona, zostawię sobie co najwyżej stare 5d i 85L.

Jeśli myślisz ze w nikonie jest lepiej to sie grubo mylisz

Początki nałogu Awatar dulak
    Miasto
    Lublin

W Nikonie to dopiero są schizy, ale Adam raczej o tym wie i zapewne dopuszcza ewentualność trafienia z deszczu pod rynnę

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez dulak Zobacz posta
    W Nikonie to dopiero są schizy, ale Adam raczej o tym wie i zapewne dopuszcza ewentualność trafienia z deszczu pod rynnę
    Adam, z tego co pisał jest dwu systemowy. Wygląda na to, że usiłuje wywierać nacisk na autoryzowany serwis Canona. Oczekuje chyba jakiejś inicjatywy przyjścia z pomocą w tej szczególnie kłopotliwej dla niego sytuacji. To, że robi to od dłuższego czasu bezskutecznie, jest frustrujące. Niestety jak na polskie warunki to chyba "standard". Pod tym względem "pozytywnie wyłamuje się" w naszym kraju podobno tylko serwis Olympusa. :-?

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

żadnych problemów z serwisem nikona. absolutnie żadnych, może mam szczęście, ale 3-4 razy coś naprawiałem - zawsze szybko i skutecznie.

Początki nałogu Awatar dulak
    Miasto
    Lublin

O Canona przed 5DIII też pewnie tak kiedyś pisałeś Zawsze jest ten pierwszy raz :wink:

Początki nałogu

Napiszę tak krótko jak potrafię przed krzyknięciem na cały dom...K....mać. Sprzęt wrócił z Hamburga. Stwierdzili, że 85 i 24-70 było źle na żytniej skalibrowane. Szok...szok dlatego, że akurat te dwa wydawało mi się bardzo dobrze trafiające. Co do 135L, która moim zdaniem nie trafiała-piszą, że sprawdzili i jest ok (niemożliwe)
    Zapłacone i skalibrowane. Sprzęt wrócił-i wygląda to tak, że dla 135L mam ERR01 i zblokowaną przesłonę na 22 i nic nie da się zrobić-wykonałem nią dosłownie 10 zdjęć testowych ( i co najlepsze wydawało się, że nagle jest ok, ale nie zdążyłem tak naprawdę stwierdzić) a generalnie od nowości prawie wcale nie była eksploatowana (po pierwsze mało z niej korzystałem po drugie sprzęt był non stop w serwisie-jest jak nówka). 85 ma teraz lekki backfocus. Powiem tyle i brzydko-rzygam tym sprzętem. Ja w Canonie zostawiłem również wiele kasy i bardzo ale to bardzo żałuję.
    Ostatnio edytowane przez zaix ; 13-12-2012 o 16:10
    Canon: 5d3, 24-70 , 85 1.8

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Canon dobry tylko serwisy chytrze sobie bydla z dobrego Canona. Jak Niemce nie dali rady i zfuszerowali, trzeba słać do Francji a jak w Europie nie potrafia to chyba do Stanów of the USA a potem do Tokio.

Początki nałogu

mnie to nie bawi.
    Canon: 5d3, 24-70 , 85 1.8

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Canon dobry tylko serwisy chytrze sobie bydla z dobrego Canona. Jak Niemce nie dali rady i zfuszerowali, trzeba słać do Francji a jak w Europie nie potrafia to chyba do Stanów of the USA a potem do Tokio.
    Nie trzeba. We wsi Taplary żyje człowiek który takie rzeczy naprawia. Nazywa się profesor Doberman.

Cytat Zamieszczone przez zaix Zobacz posta
    mnie to nie bawi.
    Nikogo to nie bawi.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Strona 51 z 143 PierwszyPierwszy ... 41495051525361101 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów