a co na to Canon Polska ? nie interesuje ich problem 5d3 & Żytnia ? może warto popisać gdzieś dalej - C EU czy coś ?
a co na to Canon Polska ? nie interesuje ich problem 5d3 & Żytnia ? może warto popisać gdzieś dalej - C EU czy coś ?
W Nikonie to dopiero są schizy, ale Adam raczej o tym wie i zapewne dopuszcza ewentualność trafienia z deszczu pod rynnę![]()
Adam, z tego co pisał jest dwu systemowy. Wygląda na to, że usiłuje wywierać nacisk na autoryzowany serwis Canona. Oczekuje chyba jakiejś inicjatywy przyjścia z pomocą w tej szczególnie kłopotliwej dla niego sytuacji. To, że robi to od dłuższego czasu bezskutecznie, jest frustrujące. Niestety jak na polskie warunki to chyba "standard". Pod tym względem "pozytywnie wyłamuje się" w naszym kraju podobno tylko serwis Olympusa. :-?
żadnych problemów z serwisem nikona. absolutnie żadnych, może mam szczęście, ale 3-4 razy coś naprawiałem - zawsze szybko i skutecznie.
O Canona przed 5DIII też pewnie tak kiedyś pisałeśZawsze jest ten pierwszy raz :wink:
Napiszę tak krótko jak potrafię przed krzyknięciem na cały dom...K....mać. Sprzęt wrócił z Hamburga. Stwierdzili, że 85 i 24-70 było źle na żytniej skalibrowane. Szok...szok dlatego, że akurat te dwa wydawało mi się bardzo dobrze trafiające. Co do 135L, która moim zdaniem nie trafiała-piszą, że sprawdzili i jest ok (niemożliwe)
Zapłacone i skalibrowane. Sprzęt wrócił-i wygląda to tak, że dla 135L mam ERR01 i zblokowaną przesłonę na 22 i nic nie da się zrobić-wykonałem nią dosłownie 10 zdjęć testowych ( i co najlepsze wydawało się, że nagle jest ok, ale nie zdążyłem tak naprawdę stwierdzić) a generalnie od nowości prawie wcale nie była eksploatowana (po pierwsze mało z niej korzystałem po drugie sprzęt był non stop w serwisie-jest jak nówka). 85 ma teraz lekki backfocus. Powiem tyle i brzydko-rzygam tym sprzętem. Ja w Canonie zostawiłem również wiele kasy i bardzo ale to bardzo żałuję.
Ostatnio edytowane przez zaix ; 13-12-2012 o 16:10
Canon: 5d3, 24-70 , 85 1.8
Canon dobry tylko serwisy chytrze sobie bydla z dobrego Canona. Jak Niemce nie dali rady i zfuszerowali, trzeba słać do Francji a jak w Europie nie potrafia to chyba do Stanów of the USA a potem do Tokio.![]()
mnie to nie bawi.
Canon: 5d3, 24-70 , 85 1.8