Strona 41 z 143 PierwszyPierwszy ... 3139404142435191141 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 401 do 410 z 1421

Wątek: Kalibracja 5d3 - sens?

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie Odp: Kalibracja 5d3 - sens?

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Chcesz...opowiem Ci coś bardziej komicznego. Zachowanie firmy canon, skłoniło mnie do podjęcia decyzji, że ci skośnoocy panowie mojego grosza już nie powąchają (mimo że mnie osobiście żadna "przykrość" z ich strony nie dotknęła).
    Jako fotoamator mozesz sobie pozwolic na takie kaprysy, ale kiedy sprzetem trzeba zarabiac kase nie ma sentymentow .. a ze wszystkie firmy foto maja w zarzadzie skonookich to co za roznica ktorzy przytula PLN'y ? Wpadki zdarzyc moga sie wszedzie.

A tak swoja droga to problem lezy po stronie panow na Żytniej, a nie tych w Azji
    Ostatnio edytowane przez Czacha ; 21-10-2012 o 19:26

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Cytat Zamieszczone przez qbar Zobacz posta
    No to paru kitajców właśnie popełniło sepuku
    Wiesz gdzie TO LOL mam? Uważam, że jak wydajesz pieniądze na produkt z gwarancją, to coś znaczy. Czy nie? A skoro gwarant się nie wywiązuje z warunków umowy (a przecież ta konkretnie wada to ułamek promila, co za problem wymienić na egzemplarz wolny od wady) to nie mam więcej pytań.

@Czacha, jakbyś nie zauważył to sprzęt od zarabiania pieniędzy może mieć dowolne logo, i nie dorabiałbym do tego żadnej filozofii. Absolutnie żadnej
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Uzależniony Awatar kaindox

Chyba że to panowie z Azji kontraktują i wydają zgody na realizację konkretnej usługi serwisowej dla CSI, to chyba oczywiste że Żytnia nie zrobi nic, za co im gwarant nie zapłaci.
    Ostatnio edytowane przez kaindox ; 21-10-2012 o 20:01

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta

A tak swoja droga to problem lezy po stronie panow na Żytniej, a nie tych w Azji
    To znaczy źródłem tego całego nieszczęściai i biadolenia jest chęć zaoszczędzenia paru eoro i katowanie Żytniej zamiast wysłać jakże cenny sprzęt do Rudigera i oszczędzić sobie uszczerbku na zdrowiu? Jeżeli tak, to przestaję współczuć ofiarom tych przypadłości.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    @Czacha, jakbyś nie zauważył to sprzęt od zarabiania pieniędzy może mieć dowolne logo.......
    Nie zawsze. Czasami jesteśmy jednak skazani na niektóre produkty nielicznych producentów.

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Nie byłbym tego do końca tak pewien - być może polityka w centrali znacząco wpływa na obsługę serwisową - tego nie wiemy ale nie możemy wykluczyć.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

akurat u mnie 50/1.4 na tym nieszczęsnym 5d3 pracuje najlepiej. 24 znośnie. reszta wcale. to znosnie, to też nie znaczy dobrze.

w polowie listopada kończę sezon i poślę aparat do berlina.
    a w przyszłym tygodniu dostanę na kilka dni d4.
    potem pomyślę, jakie są między tymi dwoma faktami zależności

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    w polowie listopada kończę sezon i poślę aparat do berlina.
    No to będzie okazja przekonać się czy problem tkwi w "polityce centrali" czy jednak na Żytniej.

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    No to będzie okazja przekonać się czy problem tkwi w "polityce centrali" czy jednak na Żytniej.
    Dokładnie!! To da ostatecznie odpowiedź kto jest winien - Canon czy nasz serwis.

A czy ktoś inny zamierza wysłać puszkę do Berlina wcześniej lub już wysłał?

Początki nałogu

Domyślnie Kalibracja 5d3 - sens?

Krew mnie zalewa jak słyszę, że u jednego użytkownika to pracuje lepiej, tamto gorzej, u innego to samo wcale nie trafia....jakby wszystko wytwarzane było w domowej szopie. Canon ma fajne szkła ale co z tego? Mnie się już odechciewa kupować, w zasadzie to chce mi sie sprzedawać. Nie wiem może miałem jakieś wyjątkowe szczęście z tym co trzymałem w rękach od konkurencji...ale poważnie-no nie doświadczyłem składania zestawu jakoś do kupy, żeby mniej więcej grało, pasowało z jednego zestawu do drugiego a z 5 puszek w ręce miałem i z 4 raczej średniej lub bardzo niskiej klasy obiektywy. Też tam miałem cyrk z serwisem, żeby nie było tak kolorowo (krzywy wizjer w d70) ale żeby na dzień dobry puszka tyle w serwisie przeczekała...no skandal. A teraz co...kupię nowe szkło i strach podpinać. Serwis to jedno ale polityka marki to drugie, korpus powinien być wymieniony, skoro taki mały jest odsetek awarii to tym by zatrzymali klienta, który w przyszłosci zainwestuje ponownie. Tak czy owak, może mnie przekonywać każdy, ale dla mnie sama baza i precyzja AF canona jest marna choćby było 100 punktów i strefy wybierane poprzez przez same myśli. Wolę 5 punktów ale celnych i powtarzalnych bez względu na setki zmiennych, wilgotność, kolor, swiatło, temperaturę, szerokość geograficzną, narodowość usera i obecny biometr. Korpus leży super, generalnie ma niezłą ergonomię, pal sześć naświetlanie, dr i banding w cieniach-AF to podstawa a nie luksus...nawiązując do słynnych eLek.
    Canon: 5d3, 24-70 , 85 1.8

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Zaix, rozwiązanie jest proste ... Wspolczuje, ale Ty sie z elektronika serio nie lubisz, to samo z ta bateria w iPhone 5
    W systemie Canona jestem od dawna, przygoda z DSLR'ami zaczely sie od momentu pojawienia sie na rynku 10D. Jedynymi obiektywami z jakimi mialem problemy byly Sigmy .. oraz C 50/1.8 w obu wersjach i 50/1.4. W tym czasie mialem mniej i bardziej egzotyczne szkla Canona, mialem tez rozne puszki ... zlego slowa o AF powiedziec nie moge, a od momentu zakupu 5D3 znow czuje sie tak gdy robilem zdjecia EOS'em 3 - zero problemow, pelna precyzja i szybkosc na poziomie topowych aparatow. Klapniec lusterm mam ponad 40tys ..

A z temat wątku - chyba musimy zaczekac az Adam wyśle swoją sztukę w listopadzie i zobaczymy co tam zdziałają.
    Ostatnio edytowane przez Czacha ; 21-10-2012 o 23:57

Strona 41 z 143 PierwszyPierwszy ... 3139404142435191141 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów