Problem masz od wymiany mirror boxa czy miales go do jego wymiany?
Problem masz od wymiany mirror boxa czy miales go do jego wymiany?
Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II
Jakie macie nr seryjne xxxxx1xxxxxx xxxxx2xxxxxx xxxxx3xxxxxx, może tu będzie jakaś logika i w tej ankiecie może ripek umieścisz takie pytanie?
CMEHA - reszta to upgrade
Problem jest obecny a mirror box wymienili jakiś czas temu (to zlikwidowało jedynie jaja z położeniem czujników). Od kiedy omawiany problem istnieje?-nie jestem w stanie określić bo z korpusem były jaja od początku, więc nie jestem w stanie stwierdzić rzetelnie. Być może od wymiany mirror boxa...ciężko stwierdzić..za dużo różnych czynników, w każdym razie odnoszę wrażenie, że omawiany problem pojawił się nagle. Tak na prawdę nie miałem okazji porobić normalnych zdjęć bo sprzęt przeleżał w serwisie a ja nie miałem do niego żadnego zaufania.Albo czujniki przesunięte, albo nie trafiał, albo ubite szkło, albo rozjazd jak teraz, co chwilę było coś. Jak już z jednym szkłem, po MA trafiał na pewną odległość warunkach dziennych i mało kontrastowych to w pomieszczeniu lub na inną odległość-ani razu i tak w zasadzie zgłupiałem od pewnego czasu.
--- Kolejny post ---
ja mam seryjny xxxxx3xxxxxx
Canon: 5d3, 24-70 , 85 1.8
Jakieś nowe rewelacje w tej smutnej sprawie Panowie i Panie?
Moze juz po problemie i nie maja czasu na pisanie, zamiast tego robia zdjecia ?![]()
Również czekam na wieści.
Nawet jeśli habakuk wysłał sprzęt do Berlina w poniedziałek, to chyba za szybko oczekujecie nowych wieści w tej sprawie.![]()
nie no bez przesady...to, ze generalnie czekam na informację, nie znaczy, że akurat dziś![]()
... Może jeszcze by sprawdzić na LV? Może problem jest nie z czujnikami a komunikacja z obiektywani. Na ostrzeniu na detekcje kontrastu ominiesz czujniki i sprawdzisz czy body prawidlowo komunikuje się z obiektywem...
Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |
wysyłam dopiero w poniedziałek, niestety - czas nie pozwolił.
--- Kolejny post ---
wysyłam dopiero w poniedziałek, niestety - czas nie pozwolił.