Minął miesiąc, zaix - czy udało Ci się rozwiązać problem?
Czy milczenie mamy brać za dobrą monetę? (jak u habakuka)
Minął miesiąc, zaix - czy udało Ci się rozwiązać problem?
Czy milczenie mamy brać za dobrą monetę? (jak u habakuka)
W Lublinie był taki bilboard:"Mecenasie (tu, gościu wymieniony z imienia i nazwiska) oddaj pieniądze". Okazał się bardzo skuteczny.
Koszt, to około 1000zł miesięcznie.
Pozdrawiam
jacek
--- Kolejny post ---
zapomniałem dopisać ,że chyba wystarczył ten miesiąc
Niestety nie udało się. Sprzęt już odebrałem z Niemiec, ale dalej działa jak chce w zależności od odległości, tylko inaczej itp itd. Lewa vs prawa-też źle. To co było lepiej teraz działa gorzej, to co działało gorzej teraz działa lepiej. Już mi się odechciało rozpisywać, podobnie jak robić zdjęcia. Moja rada-kupić dobry, wymieniać do skutku na początku. Przychylam się po tym wszystkim do rady jednego z forumowiczów. Jeżeli chcesz kupić sprzęt za 13K zł to musisz mieć znacznie więcej w razie wymiany. Serwis w pewnych przypadkach nie pomoże. Próbowałem ponad rok, sprzęt był w serwisie w Polsce, w Berlinie i Hamburgu. Nigdy nie dostałem w pełni sprawnego. Poprawiając jedno rozregulowali inne i tak w kółko. Nie ma to najmniejszego sensu. Testowanie mam dość-nie potrzebuję innej osoby do testowania-widzę co się dzieje po każdym serwisie. Wyrzuciłem w błoto pieniądze płacąc za mój zestaw: korpus i szkła. Straciłem pieniądze na podróż, straciłem pieniądze na zdjęciach, które zrobić mogłem w tym czasie. Taka prawda. Ciężko by mi było zaufać kiedykolwiek tej marce-czuję się oszukany i tyle, mam 100% podstawy do takiego myślenia. Powodzenia. Nikomu nie życzę takich przygód, bo zamieniają pasję w szczerą niechęć.
PS: dla przykładu wg optycznych liczba pomyłek dla 24-70 wynosi 3%, opierając się na swoim doświadczeniu potwierdzałem to dawniej w 100%, praktycznie trafiał zawsze. Pewniak.Teraz 30% strzałów to pudła. Nie mówię nawet o innym punkcie niż centralny. Mniejsza o to i opisywanie problemu z osobna z każdym szkłem...
Ostatnio edytowane przez zaix ; 01-07-2013 o 17:41
Canon: 5d3, 24-70 , 85 1.8
Stawiam na problem spowodowany przez niedosmarowanie oficjalnie potwierdzone przez Canona dla 1Dx. Po prostu w jedynce szybciej to wyszło, bo takie puszki w kapitalizmie są intensywnie eksploatowane. Na razie serwisanci kalibrują 5D3 razem z mikro-opiłkami w układzie, bo nie ma oficjalnej noty serwisowej. Myślę, że to kwestia czasu - czego Ci życzę Zaix, oraz innym nam.
Ej coś nie bardzo ta teoria. Są na rynku już bardzo zajechane egzemplarze 5dMkIII. Nie ma też fali zgłoszeń o problemach z tą puszką. Gdyby coś takiego było to byłaby burza w całym necie, a tu coś tam ktoś pisze ale są to raczej przypadki odosobnione.
Być może Canon zrobił jakąś wadliwą serię do czego się oczywiście nie przyznają ale szybko to zdiagnozowali i teraz bankowo zamiotą sprawę pod dywan, bo to jest raczej sprawa incydentalna, a nie globalna (jak było np. w 1DmkIII).
Co do przypadku kolegi zaix - szczerze współczuję i nie dziwię się rozgoryczeniu. Dla mnie tylko dziwne jest czemu tej puszki nie da się wymienić na nową skoro się jej nie da naprawić?
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 01-07-2013 o 18:42
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
W następnym odcinku okaże się, że 5d miał przeszczepiony mózg nieznanego brata bliźniaka 60d, nieświadomie ożenił się z nieślubną siostrą szwagra 1dX i zachorował na niespotykaną w świecie aparatów odpowiedzialnych niewymienialność...
Czytam, czytam ten wątek i oczom nie wierzę... Jestem teraz trochę zawalony pracą, ale postaram się sytuację dokładnie przeanalizować i opisać. Zrobię wszystko co w mojej mocy by tekst pojawił się na jakimś znaczącym portalu branżowym - może takie działanie odniesie jakikolwiek skutek.
Potrzebuję trochę czasu, wszak wątek ma ponad 1300 postów, a nie chcę popełnić jakiś przekłamań w tekście.
Zaix, Habakuk - będziecie w stanie odpowiedzieć na kilka moich pytań via mail?
Pozdrawiam
MK
Wysyłane przy użyciu aplikacji Tapatalk HD