Ja już przedstawiłem co bym zrobił, gdyby sprawa mnie dotyczyła.
Ja już przedstawiłem co bym zrobił, gdyby sprawa mnie dotyczyła.
skoro canon dał teraz 3 letnią gwarancję to chyba sprzęt powinien być raczej niezawodny..
Ludzie listy noszą...
Według ich procedur taki jest.
albo 3 lata przepychanek bez efektu zamiast roku![]()
Dobre, firma Canon da zwolnienie lekarskie, potwierdzone przez lekarza sądowego, litości
Ten wątek traktuję już jak jakiś żart, nic wiecej. Biadolenie bez podejmowania żadnych konkretnych kroków prawnych (posiadając już nawet dowody w postaci sprzecznych opinii dwóch autoryzowanych serwisów. Czy koledzy czekają aż za nich ktoś to załatwi? Czy tylko sieją ferment?
Niech sieją ferment, nawet całe morze fermenty, może Canon w końcu załatwi ich reklamację jak należy.
Sianie fermentu miałoby sens gdyby to była epidemia, a wygląda na to że tak nie jest. Jaki ferment zrobi kilka osób?
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Taki że kilka znajomych osób które poinformowałem o tym problemie i wątku wstrzymała się z zakupem, część rozważa zakup tańszej szóstki, inne zostają przy tym co mają. Część która kupowała wyłącznie osprzęt Canona ze względu na jakość i wiarę w serwis coraz łaskawszym okiem patrzy na produkty konkurencji. Co to oznacza dla Canona chyba nie muszę tłumaczyć.