Strona 108 z 143 PierwszyPierwszy ... 85898106107108109110118 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 071 do 1 080 z 1421

Wątek: Kalibracja 5d3 - sens?

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Kalibracja 5d3 - sens?

Może się "zrelaksowała" po wypuszczeniu pierwszych partii puszek, które trafiały do prasy, recenzentów etc.
    Body, stałki, zoomik

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Cięcie kosztów zapewne. Ciekawe ile na świecie jest osób takich jak znajomy Adama, które używają szkieł 2.8 i ciemniejszych i nawet nie zdają sobie sprawy z uszkodzonej puszki..

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Ja wybieralem sposrod 5 puszek!
    Po problemach opisanych na forum bylem mocno nastawiony na testowanie i jak na razie sie udalo. Gdyby sprzedawca nie pozwolil mi tego zrobic, to zwyczajnie nie zaryzykowalbym i szukal innego sklepu.
    To samo mialem kiedys z 24-70L, to samo z 24L II - coz... takie lajf :sad:

Czy mamy rozumieć, że 4 z 5 aparatów Canona było wadliwych ???
    Czytam takie informacje z mieszanymi uczuciami i z rosnącymi wątpliwościami.
    Już wielokrotnie czytałem na tym forum o błędach AF liczonych w milimetrach i zaczynam się zastanawiać, czy aby nie zaczynamy wpadać w paranoję ?
    Idąc Waszym torem rozumowania powinienem niezwłocznie wziąć urlop, zaopatrzyć się w linijki, tablice i inne "pomoce naukowe" i zabrać się do moich wszystkich aparatów (3 sztuki) i może to i owo by się znalazło... ?
    Potem już chyba nie miałbym w ogóle chęci brać się za fotografowanie tak wadliwym sprzętem...

Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Cytat Zamieszczone przez pawko Zobacz posta
    to ja się pytam do jasnej ciasnej : GDZIE JEST KONTROLA JAKOŚCI ????? Paweł
    W Japonii :-)
    Nie mam pojecia - moze faktycznie cos zwalili a moze tylko z nowa seria szkiel (data produkcji 2012 i wyzej) chodza idealnie???? Sam nie wiem...

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    Czy mamy rozumieć, że 4 z 5 aparatów Canona było wadliwych ???
    Czytam takie informacje z mieszanymi uczuciami i z rosnącymi wątpliwościami.
    Już wielokrotnie czytałem na tym forum o błędach AF liczonych w milimetrach i zaczynam się zastanawiać, czy aby nie zaczynamy wpadać w paranoję ?
    Idąc Waszym torem rozumowania powinienem niezwłocznie wziąć urlop, zaopatrzyć się w linijki, tablice i inne "pomoce naukowe" i zabrać się do moich wszystkich aparatów (3 sztuki) i może to i owo by się znalazło... ?
    Potem już chyba nie miałbym w ogóle chęci brać się za fotografowanie tak wadliwym sprzętem...

Pozdrówka

A może jest tu podobnie jak w medycynie - przy obecnym poziomie wiedzy i diagnostyki

nie ma już ludzi zdrowych

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta

Pozdrówka

mojego kolegę boje żona. i on się na to w jakiś sposób zgadza, bo mówi, że rozwód to duże koszta, że dzieci mają, że w sumie już przywykł i że mają dobre chwile pomiędzy.
    u mnie to wygląda tak, jak z prawej. to nie jest kwestia chęci, milimetrów i czego tam jeszcze, tylko mojego komfortu i jakości tego, co dostaje klient.

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

@moby - nie, jak nie widzisz problemu to go nie szukaj, przecież nie o to chodzi.

U mnie było np. tak - nowa zabawka, wiadomo, człowiek pstryka przez chwilę wszystko, co się nawinie. No i np. nawinęła się żona siedząca po drugiej stronie pokoju. Strzelam raz - pudło. Nie o mm, bardziej 1-2m. Hmmm... no dobra, może coś mu nie styknęło. Powtórka - pudło. Do trzech razy sztuka - o! jest ok. No to raz jeszcze dla pewności, że jest dobrze - pudło! Przełączamy na centralny: 1 - trafione, 2 - trafione, 3 - trafione. Na lewe punkty: 1 - trafione, 2 - lekko obok, ale ujdzie, 3 - trafione. I raz jeszcze na prawe: 1 - pudło, 2 - pudło, 3 - no może ujdzie.

Naprawdę się dziwisz, że wtedy zaczyna się szukać, w czym problem? Przecież to body za kupę kasy! Gdybym chciał mieć pewny wyłącznie centralny punkt, to bym kupił 6D lub zostawił 5D2.
    Body, stałki, zoomik

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Lucky Luck Zobacz posta
    A może jest tu podobnie jak w medycynie - przy obecnym poziomie wiedzy i diagnostyki nie ma już ludzi zdrowych
    Dokładniej to jest tak: człowiek zdrowy, to ten który jeszcze nie wie o tym, że jest chory. :-)
    Przekładając na nasze: szczęśliwy posiadacz C5D3, to ten który jeszcze nie wie o tym, ze ma zwalony AF, bo najprawdopodobniej nie testował go jeszcze na f/1,2-1,4.

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie Re: Odp: Kalibracja 5d3 - sens?

Cytat Zamieszczone przez tomdz Zobacz posta
    Naprawdę się dziwisz, że wtedy zaczyna się szukać, w czym problem? Przecież to body za kupę kasy! Gdybym chciał mieć pewny wyłącznie centralny punkt, to bym kupił 6D lub zostawił 5D2.
    Dokładnie tak, ja dałem 13200 z przekonaniem że kupuję sprzęt który coś sobą reprezentuje tym bardziej że 5d3 to seria pro (niby), do głowy by mi nie przyszło by sprawdzać w sklepie celność skrajnych punktów i myślę że każdemu który nie czytał tego wątku lub podobnych na innych forach to nie przyjdzie do głowy, na ciemnych szkłach różnica jest na tyle mała że jak coś się dostrzeże to winę zrzuca się raczej na siebie.

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    mojego kolegę boje żona. i on się na to w jakiś sposób zgadza, bo mówi, że rozwód to duże koszta, że dzieci mają, że w sumie już przywykł i że mają dobre chwile pomiędzy.
    u mnie to wygląda tak, jak z prawej. to nie jest kwestia chęci, milimetrów i czego tam jeszcze, tylko mojego komfortu i jakości tego, co dostaje klient.

W przypadku Twojego aparatu sprawa jest oczywista i postawa CANON Polska jest dla tej firmy kompromitująca, natomiast trudno uwierzyć, że - jak niektórzy zdają się sugerować - zaledwie 20% aparatów naszej firmy ma odpowiednią jakość.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Strona 108 z 143 PierwszyPierwszy ... 85898106107108109110118 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów