Strona 102 z 143 PierwszyPierwszy ... 25292100101102103104112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 011 do 1 020 z 1421

Wątek: Kalibracja 5d3 - sens?

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Kalibracja 5d3 - sens?

ekonomii w tym nie ma żadnej - to mi się nie opłaca.

ma się też raczej nijak w kontekście potencjalnej efektywności - omówiłem temat z mocnym prawnikiem. za wiele jest tu "moim zdaniem". a canona raczej stać na długie sądzenie się.

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    ekonomii w tym nie ma żadnej - to mi się nie opłaca.

ma się też raczej nijak w kontekście potencjalnej efektywności - omówiłem temat z mocnym prawnikiem. za wiele jest tu "moim zdaniem". a canona raczej stać na długie sądzenie się.

Na pewno ich stać i na długie sądzenie się i na drogich prawników.
    Przy przysłowiowej indolencji i przewlekłości polskich sądów szanse na wygraną w rozsądnym czasie są raczej małe.

Znam przypadek firmy, która próbowała się sądzić, w oczywistej zdawałoby się sprawie, z jednym z największych polskich ubezpieczycieli i przez kilka lat wytrawni prawnicy tej firmy przeciągali sprawę stosując najróżniejsze kruczki prawne. Liczyli, że firma sama zrezygnuje, albo wskutek braku odszkodowania wcześniej zbankrutuje (chodziło o znaczną kwotę), co się nieraz zdarza.
    Pewno nasz Canon stosuje podobną taktykę na zmęczenie przeciwnika.

Jednak tamta firma nie zbankrutowała i przetrzymała i po kilku latach zainkasowała pełne odszkodowanie wraz z odsetkami w znacznej wysokości.

Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

A ja zwyczajnie mysle, ze nie maja pomyslu na to co jest nie tak i tyle - dlatego zaslaniaja sie procedurami.
    Czy nie mozna sprobowac poprzekladac kolejno jakiejs czesci (np. uklad AF) z tego ichniego do Twojego i zobaczyc czy to rozwiaze problem? Mogloby to wykluczyc co jest ok a co nie tak.

Coś już napisał Awatar kwscore
    Miasto
    wro

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    A ja zwyczajnie mysle, ze nie maja pomyslu na to co jest nie tak i tyle - dlatego zaslaniaja sie procedurami.
    Czy nie mozna sprobowac poprzekladac kolejno jakiejs czesci (np. uklad AF) z tego ichniego do Twojego i zobaczyc czy to rozwiaze problem? Mogloby to wykluczyc co jest ok a co nie tak.
    Pewnie i można tylko po co jak można udawać że wszystko jest cacy i dalej palić głupa,poleci gwarancja i problem z głowy

Sent from my iOS
    Flickr
    5D II |14 2.8 |Σ 35 1.4|
    You Dont Need Telescope

Pełne uzależnienie

Najłatwiej byłoby wymienić na nową puszkę. A starą odesłać do fabryki, wybebeszyć i przemontować. Taka płyta z elektroniką jest na pewno OK. Ale skoro habakuk napisał, że z drugą też nie ma rewelacji, a jednocześnie pokazał, że umie zrobić ostre zdjęcia 6D, to znaczy, że może problem jest ze szkłem? Może Żytnia powinna się od Sigmy coś o kalibracji dowiedzieć?

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

nie ma problemu szkła. mam 3x35L, sporo innych, nie ma powtarzalności i z kolei wszystkie pracują bezbłędnie na 6d

Uzależniony

procesować ? gdyby ludzie z CP mieli nieco wyobraźni to nie dopuściliby do tego aby ten wątek miał 100+ stron - wymieniliby puszkę na nową
    i tyle
    wyobraźni jednak nie mają - reklama puszki idzie w eter chętnych do zakupu ubywa

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

zoomi, nie sądzę... Canon to światowy gigant i jestem pewien, że jeden wątek gdzieś w Europie wschodniej na niszowym forum o 1 canonie 5d3 nie będzie miał absolutnie wpływu na globalną sprzedaż tego modelu, wątek nie będzie się ciągnął przecież w nieskończoność, po 5d3 przyjdzie mk4 i zycie toczyć się będzie dalej... tak rozumuje canon...... oczywiście współczuje habakukowi trefnej sztuki szczególnie za tak dużą kasę ale obserwując wątek i cały ciąg tej sprawy to tak szczerze, to blado to widzę .....
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Pełne uzależnienie

nie ma problemu szkła. mam 3x35L, sporo innych, nie ma powtarzalności i z kolei wszystkie pracują bezbłędnie na 6d
    Czyli Canon coś zepsuł w firmware od 5D III. Jeżeli dwie puszki, z trzema szkłami nie trafiają, a z przypadkową 6D jest wszystko OK, to znaczy, że Canon stacza się w kierunku producentów niezależnych.

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    to znaczy, że Canon stacza się w kierunku producentów niezależnych.
    niestety, taka tendencja jest wszędzie, dziś autoryzowany dealer potrafi ci sprzedać nowe auto ze szpachlówką na masce, dlatego coraz więcej ludzi idzie odbierać nowe auta z salonu z samochodowym rzeczoznawcą i podobnie tu, gdybym miał kupiować dziś np 5d3 z 2-3 systemowymi szkłami to z pewością robiłbym to osobiście i zastrzegłbym sobie, aby sprzedawca miał co najmniej po 2 sztuki każdego towaru - absurd !!!
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Strona 102 z 143 PierwszyPierwszy ... 25292100101102103104112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów