Strona 101 z 140 PierwszyPierwszy ... 519199100101102103111 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 001 do 1 010 z 1421

Wątek: Kalibracja 5d3 - sens?

Mieszany widok

Początki nałogu

Domyślnie Odp: Kalibracja 5d3 - sens?

Tylko wcale nie jest tak, że problem dotyczy jednej puszki, jak ktoś tu wcześniej wspomniał

Problem ma Habakuk, problem mam ja (od nowości, puszka była w serwisie chyba 7 razy wliczając hamburg), problem miał Ripek (?), problem ma Tomdz ( sprawdzał dwa korpusy, drugi w końcu wrócił do sklepu z reklamacją), problem był jeszcze u dwóch użytkowników z wątku i znajomych Habakuka, więc to nie jest jednostkowa sprawa. Myślę, że spokojnie byśmy naliczyli 10 korpusów, co w skali produkcji Canona jest marginesem, tym samym powinni wymieniać od ręki.

Na zagranicznych forach, może nie masowo, ale przytaczaliśmy odpowiednie wątki. Jak to zostało rozwiązane-nie wiem, nie odpisali mi. Pewnie wymienili im korpusu.
    Ostatnio edytowane przez zaix ; 26-02-2013 o 13:47
    Canon: 5d3, 24-70 , 85 1.8

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Cytat Zamieszczone przez zaix Zobacz posta
    Tylko wcale nie jest tak, że problem dotyczy jednej puszki, jak ktoś tu wcześniej wspomniał

Problem ma Habakuk, problem mam ja (od nowości, puszka była w serwisie chyba 7 razy wliczając hamburg), problem miał Ripek (?), problem ma Tomdz ( sprawdzał dwa korpusy, drugi w końcu wrócił do sklepu z reklamacją), problem był jeszcze u dwóch użytkowników z wątku i znajomych Habakuka, więc to nie jest jednostkowa sprawa. Myślę, że spokojnie byśmy naliczyli 10 korpusów, co w skali produkcji Canona jest marginesem, tym samym powinni wymieniać od ręki.

Na zagranicznych forach, może nie masowo, ale przytaczaliśmy odpowiednie wątki. Jak to zostało rozwiązane-nie wiem, nie odpisali mi. Pewnie wymienili im korpusu.

Na pewno niezadowoleni z ważnych dla Canona rynków niezwłocznie otrzymali nowe korpusy, a Polska, niestety, nadal pozostaje dla naszej ulubionej firmy rynkiem drugiej (lub trzeciej) kategorii, o który nie bardzo warto się starać.
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

dostałem właśnie kolejne 5d3 do porównania i to jest fenomen - po prostu trafia z każdym szkłem, z każdego dystansu, ze szkłami, które wymagały regulacji na innych body - tu nie wymagają, MA OFF. szok

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    dostałem właśnie kolejne 5d3 do porównania i to jest fenomen - po prostu trafia z każdym szkłem, z każdego dystansu, ze szkłami, które wymagały regulacji na innych body - tu nie wymagają, MA OFF. szok
    Zanim dojdzie do wymiany, pozwól żeby skopiowali jeden dokładnie taki sam dla mnie

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Dodam jeszcze, że Pikczer wspominał, że wybierał z pięciu puszek... No chyba, że cztery były genialne, a ta piąta to po prostu Einstein wśród Marków III ;-)
    Body, stałki, zoomik

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

No proszę! Oby teraz ktoś mądry wyraził zgodę na wymianę...

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    No proszę! Oby teraz ktoś mądry wyraził zgodę na wymianę...
    Oby trafiał tak samo po >30 tys. klapnięć... AFAIR Adam też na początku był zadowolony ze swojej piątki.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Narożnikowe punkty też idealnie trafiają z 35L/24L?
    Body, stałki, zoomik

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

trafiają

Witajcie,

Przeczytałem wątek i szczerze powiedziawszy mam w gaciach.
    Za jakieś 2 miesiące ma się pojawić u mnie puszka 5d mk III. Co zrobić żeby trafić w dobry egzemplarz? Zamawiam sporo sprzętu u jednego dostawcy i w tym właśnie mk III. Niestety firma znajduje się na drugiej stronie Polski i dojazd po sprzęt odpada.
    Wiecie może czy problem występuje ze świeżymi puszkami wyprodukowanymi w tym roku?

Liczę na Wasze dobre rady

Strona 101 z 140 PierwszyPierwszy ... 519199100101102103111 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów