Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Jaki rozmiar wydruku z 5184x3456

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar maati

Domyślnie Odp: Jaki rozmiar wydruku z 5184x3456

Robiłem taki wydruk jako zdjecie portretowe z pleneru ślubnego. Format 90x60cm Zdjecie pochodziło z 5dI, nie wiem jakiej rozdzielczości było w oryginale ale pewnie podobne jak twoje.
    A więc otworzyłem ps, wybrałem narzedzie kadrowanie i w jego parametrach wpisałem rozmiar w cm oraz rodzielczość dla druku 240 px/cal
    Przy mniejszych wybieram 300, ale że jest to spory wydruk to biorę 240. Tam gdzie wywoływałem tak mi doradzili. Przy 300 mogłoby się trochę to zdjęcie rozjechać.
    To jest mój sposób, ale może bardziej doświadczeni w drukowaniu doradzą lepiej.
    Canon 5d MKII, MKIII, C85 1,4IS + 580EXII, C35 1,4 C24 1,4 fish

Początki nałogu Awatar tomphoto
    Miasto
    51°45'23 19°25'49

Domyślnie Odp: Jaki rozmiar wydruku z 5184x3456

Cytat Zamieszczone przez maati Zobacz posta
    Robiłem taki wydruk jako zdjecie portretowe z pleneru ślubnego. Format 90x60cm Zdjecie pochodziło z 5dI, nie wiem jakiej rozdzielczości było w oryginale ale pewnie podobne jak twoje.
    A więc otworzyłem ps, wybrałem narzedzie kadrowanie i w jego parametrach wpisałem rozmiar w cm oraz rodzielczość dla druku 240 px/cal
    Przy mniejszych wybieram 300, ale że jest to spory wydruk to biorę 240. Tam gdzie wywoływałem tak mi doradzili. Przy 300 mogłoby się trochę to zdjęcie rozjechać.
    To jest mój sposób, ale może bardziej doświadczeni w drukowaniu doradzą lepiej.
    Faktycznie zdjęcie się nie rozjechało. Dziękuje
    http://www.tomphoto.pl Fotografujcie, jeżeli sprawia wam to radość.

Uprawnienia umieszczania postów