Pokaż wyniki od 41 do 50 z 103

Wątek: Nowy 1100D czy używany 40D?

Widok wątkowy

Domyślnie Odp: Nowy 1100D czy używany 40D?

Cytat Zamieszczone przez RobertON Zobacz posta
    Widzisz jak "apetyt rośnie w miarę jedzenia", a raczej w miarę czytania CB. Jak chcesz mieć jeden dobry aparat na kilka lat to 50D jest w tej chwili prawdopodobnie najlepszym wyborem. Gwarancja na 100.000 przebiegu migawki i tyle, popsuć się może co innego, ale startujesz z wyższej półki i dla początkującego dłuższa nauka techniki i guzikologii.

1100D sprytny niewielki aparat znakomity do nauki. Do tego dobre obiektywy i jakość obrazka nie ustąpi 50D. Nie chcąc takich dylematów używam obu. Do szybkiej pracy w różnych warunkach, gdzie nie będzie żal gdzieś o coś walnąć 1100D. Na wycieczki lub jakiś plenerek 50D z filtrami i torbą, gdy mam więcej czasu.
    Jakość obrazka może i podobna, ale AF 50D wymiata w porównaniu z 1100D. Sprawa jest banalnie prosta. Lepszy aparat - większe możliwości. Canon 1100D i 50D to jak nowy Fiat 126p i VW Golf I. Jak szwagier pytał mnie 20 lat temu po co kupiłem "Malucha", to odpowiadałem, że mam na gwarancji i że jest ekonomiczny, bo pali "tylko" 4,6 l/100km. A prawda była taka, że jego Golf palił 6 i wciskało mnie w fotel, bo miał poj. 2x większą.

Cały ambaras polega na trafieniu dobrej 50-tki, z przyzwoitym przebiegiem w cenie do 1 500zł. To był kiedyś ulubiony drugi aparat reporterów i dostawał w pupę jak trzeba.
    Ostatnio edytowane przez cobalt ; 06-01-2014 o 12:12

Uprawnienia umieszczania postów