Pokaż wyniki od 91 do 100 z 103

Wątek: Nowy 1100D czy używany 40D?

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie Odp: Nowy 1100D czy używany 40D?

Cytat Zamieszczone przez EOS_1DX Zobacz posta
    Wklejałem już dużo sampli, ale oni i tak nie uwierzą że canon 50D odrobinę bardziej szumi i ma gorszą dynamikę od 40D
    Dlaczego mam nie wierzyć w wykresy i tabele.
    Pytałem Cię tylko, czy miałeś i używałeś 40D i 50D ? oraz Czy zwróciłeś uwagę na wyświetlacz ?
    Spróbuj proszę a zobaczysz różnicę.
    Osobiście lepiej mi się patrzy na ekran 50D bo jest lepszy, jak robię zdjęcia w "terenie" to chcę wiedzieć - powtórzyć czy nie.

Napisałem co sam sądzę o użytkowaniu aparatu, a nie tylko o jego jednym z parametrów.
    50D szumi powyżej 800 ISO i nauczyłem się go używać do tej wartości, bo więcej nie potrzebuję.
    Miałem i próbowałem przed kupnem 40D i 50D - wybrałem 50D, to mój wybór i jako taki proponuję innym.

Jak chcesz i potrzebujesz to kup i używaj z najlepszym skutkiem 40D, ale nie przekonuj mnie, że 40D jest lepszy w każdym calu od 50D.
    Dyskutujemy na argumenty, zaczęło się od wyświetlacza, a kończy na szumie. Szum się usuwa w postprodukcji, ekranu raczej się nie zmieni.

O szumach już tyle było:

http://www.fotopolis.pl/index.php?n=7987&p=6

Paradoksalnie tytuł wątku, dotyczy nowego 1100D czy używanego 40D.
    Zamieniło się na wątek o wyższości 40D nad 50D.

Co do 1100D już raz pisałem, mam i używam zamiennie z 50D, również robi dobre foty i matryca mniej szumi przy wysokim ISO.
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 06-02-2014 o 12:29

Uprawnienia umieszczania postów