Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 103

Wątek: Nowy 1100D czy używany 40D?

Domyślnie Odp: Nowy 1100D czy używany 40D?

36 000 wyzwoleń migawki za 1 450zł. Odbiór osobisty i wszystko jasne: Lustrzanka Canon 50D I do not sell abroad ! (3844311911) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Bywalec Awatar Element7th
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    36 000 wyzwoleń migawki za 1 450zł. Odbiór osobisty i wszystko jasne: Lustrzanka Canon 50D I do not sell abroad ! (3844311911) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
    Na ten egzemplarz akurat bym uważał. 2szt wisiały na allegro prawie 2 miesiące, jedna się sprzedała... może jestem przewrażliwiony, ale podejrzane jak dla mnie

Tak czy siak, polecam 50D... miałem 350D, bardzo krótko 40D i skończyłem jak na razie na 50D i jestem jak najbardziej zadowolony. Jak się kiedyś dorobię to następny będzie już FF.

Cytat Zamieszczone przez Element7th Zobacz posta
    Na ten egzemplarz akurat bym uważał. 2szt wisiały na allegro prawie 2 miesiące, jedna się sprzedała... może jestem przewrażliwiony, ale podejrzane jak dla mnie

Tak czy siak, polecam 50D... miałem 350D, bardzo krótko 40D i skończyłem jak na razie na 50D i jestem jak najbardziej zadowolony. Jak się kiedyś dorobię to następny będzie już FF.
    Podany jest telefon i zawsze można zapytać: "gdzie jest ten przekręt". Odbiór i tak tylko osobisty.
    Ostatnio edytowane przez cobalt ; 06-01-2014 o 16:26

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    Odbiór i tak tylko osobisty.
    Nie tylko osobisty, konto i kurier płatne przy obiorze jako opcja. Ale również nie widzę nic zdrożnego w tej ofercie.

Jestem nauczony przykrym doświadczeniem, że aparat i obiektyw wolę oglądać i sprawdzić przed zakupem. Ale może to moje "skrzywienie".

Początki nałogu
    Miasto
    022

żadne skrzywienie
    kupno drogich, używanych przedmiotów na allegro bez kontaktu osobistego to zwyczajnie proszenie się o drogą lekcję pokory...
    prędzej raczej niż później

Cytat Zamieszczone przez RobertON Zobacz posta
    Nie tylko osobisty, konto i kurier płatne przy obiorze jako opcja. Ale również nie widzę nic zdrożnego w tej ofercie.
    Źle mnie zrozumiałeś. nie chodzi o to, że można tylko odebrać osobiście tylko trzeba to zrobić dla własnego bezpieczeństwa.
    Sprzedałem trochę optyki i też zawsze zapraszam do odbioru osobistego. To zabezpiecza obie strony transakcji. Miałem przypadek, że cwaniaczek chciał mi odesłać obiektyw, który porysował przez "koszmarnie czyszczenie" po 7 dniach. Sprawa trafiła do sądu. Na szczęście miałem potwierdzenie z przeglądu na ul. Żytniej dwa dni wcześniej niż sprzedałem. Gdzie żadnych wad nie stwierdzono.

Kupującemu oczywiście radze sporządzenie umowy kupna-sprzedaży. Dzięki temu uniknie wyroku za paserstwo jak będzie kupował poza Allegro.

Coś już napisał
    Miasto
    Tomaszów Mazowiecki

40d. Poszukaj na interfoto,kupujes używany z gwarancją.

Coś już napisał
    Miasto
    Opole

Cytat Zamieszczone przez grzesław Zobacz posta
    40d. Poszukaj na interfoto,kupujes używany z gwarancją.
    Jednak wybieram nowy korpus. w związku ze zmianami w budżecie mogę sobie pozwolić na jeden z dwóch zestawów:
    1. 1100d + 18-135 + 50mm 1,8
    2. 600d + 18-55 + 50 1,8

do późniejszego dokupienia 35mm f2

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Kupuj ten drugi zestaw i masz problem załatwiony. Nie będziesz szybko "kombinował" jak zmienić 1100D na coś XXD lub XXXD - bo tak piszą na forum CB. Chociaż sam mam bardzo dobre zdanie o 1100D to używam zamiennie z 50D.

Szkło dokupisz za chwilę jakieś inne i "...będzie Pan zadowolony".
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 22-01-2014 o 18:46

Coś już napisał
    Miasto
    Opole

Cytat Zamieszczone przez RobertON Zobacz posta
    Kupuj ten drugi zestaw i masz problem załatwiony. Nie będziesz szybko "kombinował" jak zmienić 1100D na coś XXD lub XXXD - bo tak piszą na forum CB. Chociaż sam mam bardzo dobre zdanie o 1100D to używam zamiennie z 50D.

Szkło dokupisz za chwilę jakieś inne i "...będzie Pan zadowolony".
    to dobry pomysł. przeskok jest dopiero na 7d->6d
    pozdrawiam

Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów