-
Odp: Nowy 1100D czy używany 40D?
Ja kupiłem nowego 1100d, ale dla mnie liczyła się gwarancja i w cenie ( była promocja) mam ubezpieczenie w razie "X" (czyli jak utopię, lub coś takiego, to bez słowa jednorazowo oddadzą nowy egzemplarz) ... osobiście miałem 40D w ręce i leżał lepiej itd, ale w długich górskich wycieczkach doceniam wagę 1100d. Poza tym najtańszy Canon też nie jest najgorszy (jak to lubią opisywać onaniści sprzętowi). Jestem amatorem i nie ma dla mnie znaczenia ilość mega pixeli, szybkostrzelność, czy szybkość AF. Może gdybym miał grubszy portfel, lub gdybym chciał na tym zarabiać, to szukałbym wyżej ;-) U mnie rolę grała cena i promocja tego dnia. Nie ryzykowałem używki 40D, bo zwyczajnie wystraszyłem się jakiejś usterki (kosztownej). Tu mam gwarancję i może to jakoś uspokaja moją duszę 
1100D jest ok, ale jeżeli myślisz o rozwoju i zarobkoaniu, lub nie boisz się jakiejś usterki rujnującej portfel, to 40D. Oczywiście usterka taka może nigdy się nie wydarzyć i wtedy Ty będziesz happy ;-) A ja będę mógł tylko żałować, bo ten drugi był moim marzeniem od 2 lat :P
Uprawnienia umieszczania postów