Cytat Zamieszczone przez pkoprowski Zobacz posta
Ile tych zdjęć chcesz/chcecie zrobić? Nie prościej będzie wynająć komercyjne i w pełni wyposażone studio?
wg minie byłoby prościej ale to nie ode mnie zależy:/ nie wiadomo ile tych zdjęć będzie trzeba robić

Jeśli już musicie kupować własny sprzęt, to nie jestem przekonany czy zamkniecie się w 2K PLN. Trzeba by kupić w zasadzie wszystko:
  • tło fotograficzne
  • system do zawieszenia tego tła
  • lampy studyjne (przy takim temacie powiedziałbym 3-4szt.: key + fill + doświetlenie tła)
  • statywy oświetleniowe, żeby zamocować te lampy
  • softboxy (pewnie 2szt.)
  • czaszę do oświetlenia tła
  • wyzwalacz radiowy

• pewna firma zrobiła mi wycenę na ok 1800 zł za cały zestaw (oczywiście podstawowy)

A i tak wąskim gardłem pewnie okażą się umiejętności fotografa... biorąc pod uwagę fakt, że temat zaczynasz od pytania, czy "trzeba coś ustawić"...
na szczęście nie ja będę robił te zdjęcia, ja mam się tylko zoriętować co do sprzętu, nie wiem czy będzie to robił wynajęty fotograf czy ktoś z firmy ze "smykałką" do fotografii...

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
A najprościej to przewieźć meble do jakiegoś mieszkania, zrobić małe przemeblowanie i wieczorem w sztucznym oświetleniu wspomagając się choćby lampkami biurkowymi wyczarować klimat i zrobić zdjęcia? Przy okazji będzie to dobry sposób na spędzenie z kobietą (bo to jednak one mają odpowiedni zmysł) miłego wieczoru
odebrałem to jako lekką uszczypliwość ale...:
1. Może się znasz ale masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem albo nie czytałeś wszystkiego- za takie rady dziękuję bo wychodzi tylko twoje cwaniactwo a nie chęć pomocy innym a do tego chyba jest takie forum
2. Jest napisane, że będą to zdjęcia tylko mebli a nie całego ustawienia pokoju/mieszkania więc żadnego przemeblowania nie muszę robić- mylisz pojęcia, co innego zdjęcie ekspozycji do katalogu, a co innego zdjęcie na stronę internetową wybranego mebla
3. Co do lampek biurkowych i zmysłu kobiety... nie mam nic przeciwko ale przy romantycznym spotkaniu- jeśli takie rady dajesz wszystkim forumowiczom (a postów masz dosyć sporo) to jesteś zwykłym pajacem wyśmiewających innych znających się mniej na fotografii, a nie osobą, która zasługuje na status "Pełne uzależnienie" na tym forum