Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Konwersja RAW na JPG - tak jak by to zrobił bezpośrednio aparat

Mieszany widok

Początki nałogu

Domyślnie Odp: Konwersja RAW na JPG - tak jak by to zrobił bezpośrednio aparat

Jak napisał Janusz Body ZoomBrowser identycznie , DPP podobnie. Z tą uwagą że nowsze ZB zdaje się że pozbawione sa Raw Image Task i żeby tak wołać downgrade do v5.5 musiałem zrobić. Czy zaś taki antyk obsługuje już 450D nie umiem powiedzieć.
    Podobny temat leci teraz tutaj
    Na marginesie: nie wiem jakiej jakości są podglądówki w rawach 450d, Fast Stone Image Viewer wyświetla właśnie podglądówki JPG zaszyte w raw, wystarczy wybrać "zapisz jako", próbkowanie kolorów bez kompresji, jakość 100%. Wydaje mi się że są to identycznie wyglądające jpg jak z ZB czyli tak jak z puszki, ale sprawdź sam.

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie Odp: Konwersja RAW na JPG - tak jak by to zrobił bezpośrednio aparat

Cytat Zamieszczone przez tantal Zobacz posta
    ....
    Na marginesie: nie wiem jakiej jakości są podglądówki w rawach 450d, Fast Stone Image Viewer wyświetla właśnie podglądówki JPG zaszyte w raw, wystarczy wybrać "zapisz jako", próbkowanie kolorów bez kompresji, jakość 100%. Wydaje mi się że są to identycznie wyglądające jpg jak z ZB czyli tak jak z puszki, ale sprawdź sam.
    Podglądówki nie dają pełnej rozdzielczości. Do cełow "netowych" zwykle są aż nadto. Ponieważ to podglądówki to są identyczne z tym co zrobił by aparat lub ZoomBrowser.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów