Zamieszczone przez
smola
Hej,
Na co warto wymienic 30D ?
Zalezy mi na wyzszej rozdzielczosci, wysokich uzytecznych iso 3200 i 6400 , lepszym zakresie tonalnym - "wiekszej wrazliwosci" matrycy na duze roznice w zakresie swiatel i cieni precyzujac, lepszym AF, wyrzymalosci body, lepszym wyswietlaczu, zdjeciach z interwalem i zdecydowanie wiekszym i czytelniejszym wizjerze. Na nowinkach typu live view, szybszych zdjeciach serynych, itp. nie zalezy mi. Analizuje oferte Canona niestety wszystko ponizej 5D serii mnie nie powala patrzac na specyfikacje....a widzac mase zdjec z Nikona stwierdzam, ze nowe Nikony daja duzo lepsze zdjecia....Canon w tyle.
Zdaje sobie sprawe ze 30D, a nowe aparaty to postep jesli chodzi o osiagi....jesli chodzi o budowe i wytrzymalosc raczej przeciwnie oceniajac nowe body na pierwszy rzut oka....w mojej opinii
Czy odczuje wyrazna roznice wymieniajac na nowszego Canona....czy Canon ma w planie wypuscic cos ciekawego, cos co dorowna Nikonowi z segmentu semi-profi / pofi i nie bedzie mialo usterek fabrycznych / wadliwego softu....moze i troche z sarkazmem...ale oferta Canona nie jest zbyt bogata i zbut duzo wpadek ? Moze warto sie wstrzymac ? Czy jest cos wartego swojej ceny ?
Pragne jedynie zaznaczyc, ze specyfikacje techniczna czytac umiem i sie z nia zapoznalem....pytanie wiec kieruje do wieloletnich uzytkownikow EOSów...ktorzy mieli doswiadczenia z 30D i nowymi body C.
Z gory dzieki za odp
p.