Pokaż wyniki od 1 do 10 z 60

Wątek: Filmy SF - są tu miłośnicy?

Mieszany widok

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Domyślnie Odp: Filmy SF - są tu miłośnicy?

Zabawne że jeszcze nie padło słowo...MATRIX !

Kurde, gatunek Sci-Fi jest strasznie rozległy. Jeśli związane z życiem w kosmosie, to zapadły mi w pamięć "Kroniki Riddicka" "Serenity" oraz "Solaris"

Z tych czysto rozrywkowych bajek, sensacyjnych to włąściwie wszystkie "I robot" "Minority Report" "Equilibrium" "Babylon A.D" "Aeon Flux" "Trzynaste piętro" itp

Z postnulkearnych "Księga ocalenia" "I am Legend" i gorąco polecam: Droga(2009) mało akcji, dlugie cisze, a klimat niesamowity.

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Cytat Zamieszczone przez namoamo Zobacz posta
    ...Z tych czysto rozrywkowych bajek, sensacyjnych to włąściwie wszystkie "I robot" "Minority Report" "Equilibrium" "Babylon A.D" "Aeon Flux" "Trzynaste piętro" it...
    Equilibrium, podobnie jak Rok 1984, Gattaca, Faranheit 451, Śpioch czy Harrison Bergeron wpisuje się w nurt tzw. antyutopii czyli czegoś co zapoczątkowała powieść Zamiatina "My". Może to i pod s-f podchodzi (wielu fachowców od szuflad tam właśnie te filmy wkłada), ale ja się troszkę obawiam że jednak nie.

Ze sajensFIKSZYN to "Planet Terror" mnie ujął
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Cytat Zamieszczone przez namoamo Zobacz posta
    Zabawne że jeszcze nie padło słowo...MATRIX !
    Nie oglądałem i nie obejrzę. Za to moim numerem jeden jest staroć Hardware M.A.R.K. 13 - Hardware 1/6 - YouTube fajna muzyczka i wątek fotograficzny. Ale takim ponadczasowym tematem SF jest dla mnie bezapelacyjnie Obcy i pierwszy odcinek Predator. Czy filmy zmieniające rzeczywistość historyczną można podciągnąć pod SF?
    Ostatnio edytowane przez Sergiusz ; 08-09-2012 o 23:26
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Uprawnienia umieszczania postów