Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: Lampa YN 560II czy coś innego do canona eos 500d

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Lampa YN 560II czy coś innego do canona eos 500d

W czymś poważniejszym TTL ze swoimi algorytmami tylko przeszkadza. TTL raczej do zabawy albo do szybkiej reporterki się nadaje. Tylko na manualu jest gwarancja powtarzalności błysku. Niech przykładowo modelka ubrana na biało obróci się przodem do obiektywu z pozycji 3/4 i TTL już skoryguje błysk bo mu białe ubranie bardziej zaświeci.

Coś już napisał Awatar cesiu111
    Miasto
    Rz

No i widzisz, na tym się moja skromna wiedza kończy. Chodziło mi chyba o wygodę, bo tu TTL pomaga, ale pewnie tak jak mówisz - jak ktoś ogarnia światło błyskowe, albo robi coś na poważniej, to TTL mu zbędny. Ja małe kroczki dopiero stawiam i wiem, że jakbym miał kasę, to brałbym 430EX, a że nie mam, to uczę się obsługi manuala i chyba nawet mi to idzie.

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie

Lampy studyjne TTL-a nie mają. W sumie to tytuł wątku powinien brzmieć "lampa YN 560II czy coś innego do ... i tu wstawić do czego ta lampa ma być wykorzystywana a nie do jakiego body zapięta bo to akurat jest mało istotne.

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez cesiu111 Zobacz posta
    [...]Ja małe kroczki dopiero stawiam i wiem, że jakbym miał kasę, to brałbym 430EX, a że nie mam, to uczę się obsługi manuala i chyba nawet mi to idzie.
    To bardzo dobra szkoła.

Lampa potrzebna jest mi na potrzeby własne jakieś rodzinne imprezy czy coś takiego. Aktualnie zastanawiam się nad Nissinem Di622 mark II czy dołożyć do Canona 430 EX II?

Pełne uzależnienie

Jak na imprezy rodzinne to Yongnuo 565 będzie w sam raz.

A da radę w kościele, bo w najbliższym czasie może na chrzcinach będę robiła. A jest na tą lampę gwarancja?

--- Kolejny post ---

To co brać Yongnuo 565ex? Tu znalazłam ciekawą ofertę http://www.oleole.pl/lampy-blyskowe1/yongnuo-speedlite-yn-565ex_1.bhtml?from=ceneo Dodam, że to moja pierwsza lampa i w tej sprawie jestem zielona.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez remember234 Zobacz posta
    To co brać Yongnuo 565ex? Tu znalazłam ciekawą ofertę Lampa błyskowa Yongnuo Speedlite YN-565EX w niskiej cenie! | Sklep OleOle.pl Dodam, że to moja pierwsza lampa i w tej sprawie jestem zielona.
    24 miesiace gwarancji wiec nie ma co zastanawiac, jedna uwaga lampa z linku jest do Nikona .
    Ja uzytkuje od jakiegos czasu dwie takie lampy i powiem ze dzialaja pierwsza klasa. Od C580EXII roznia sie tylko brakiem HSS (to duzy minus), nie pracuja jako master (to pryszcz) i nie maja stopki na zatrzask (tez pryszcz). Moca, budowa i obsluga nie ustepuja 580-tce.

--- Kolejny post ---

Jest jeszcze, YN568EX, ktora juz ma HSS, ale nawet w Chinach jeszcze niedostepna.
    http://www.hkyongnuo.com/e-detail.php?ID=306

Pełne uzależnienie

HSS ani w domu na imprezie rodzinnej ani w kościele się nie przyda. Znajomy używa tej lampy 565 zawodowo na ślubach i jest zadowolony.

Dzięki za pomoc wczoraj zamówiłam YN568EX

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów