kupuj już teraz, oczywiscie lepszy (droższy)... pomyśl ile fajnych fotek możesz zrobić przez te 2-3 miesiące...Zamieszczone przez Pawko_78
kupuj już teraz, oczywiscie lepszy (droższy)... pomyśl ile fajnych fotek możesz zrobić przez te 2-3 miesiące...Zamieszczone przez Pawko_78
S45 user
Nie musi mieć szybkiej-inna rzecz że rozsądek tak nakazywałby.
Przy filmach zwykła może się "zapchać" i to tyle.
to kup z netu w Częstochowie
a co do reszt to mówieni że S2-IS jest lepszy ...sprawdż wielkość fizyczną matrycy i na tym zakończmy rozmowe.
a610 i S2-is to różne aparaty -i pomyśl czy zoom x4 nie wystarczy do większości sytuacji , i czy s2IS zmieścisz do kieszeni.Znam kilka osób które mają spory aparat z długim zoomem .... i sobie leży w torbie bo nie chce się go zabierać.
Przymyśl czego naprawde potrzebujesz. a historie droższy to lepszy zostawmy tym co na forum pragną zaistnieć![]()
Zamieszczone przez zib26
hmmm szczerze to nie zastanawialem sie nigdy czy S2-IS jest lepszy od A610 (mnie w tej chwili nie interesuje ani jeden ani drugi).... przyjalem to jako aksjomat patrzac na ceny, biorac pod uwage, ze sa to aparaty tego samego producenta, ktorych obecnosc na rynku nie jest odlegla od siebie w czasie, trudno mi uwierzyc w to, ze ta bardzo duza roznice w cenie S2-IS rekompensuja zoomem i w sumie "gorszym aparatem"...
w mojej odpowiedzi chodzilo mi GLOWNIE i PRZEDE WSZYSTKIM o to ze im szybciej kupisz aparat to lepiej, bo bedziesz mial mozliwosc zrobienia fotek z momentow ktore juz nie wroca... a po drugie chodzilo o to ze lepiej skombinowac skads wiecej kasy (pozyczyc) i wydac wiecej na zakup ktory robi sie na lata niz kupic aparat tanszy tylko dlatego ze nie ma sie w tej chwili tyle kasy ile by sie chcialo....
S45 user
Ja czekam na S3 IS (z kuli wróżę: luty 2006) i wtedy kupię tańszy S2 IS lub S3 IS - jeśli nowe ficzery położą na łopatki S2 IS.
Gdyby nie zależało by mi bardzo na kamerze w tym kompakcie brałbym A510.
Mi wystarczy cos Canona o mozliwosciach S1 IS nawet (czyli nie musi byc zoom 12x i makro 0cm) ale ze stopka i RAWami.
np. 20D, tak?![]()
Canon S2 IS + Velbon DF 50
Vitez pomylił chyba S1 z serią G.Zamieszczone przez mao
Vitez: raw tylko w G serii, a stopka... no cóż za $100 jest przewidziany taki wynalazek
http://www.dpreview.com/reviews/Cano...ges/hf-dc1.jpg
nie tylko w G.. w S tez (np. S45 itd.)Zamieszczone przez gietrzy
S45 user
No wlasnie... w Pro1 brakuje tylko IS a juz bylby OK.Zamieszczone przez sail0r
Jak pojawi sie cos co ma 3-8 megapiksele (najmniej wazny parametr, oby jakosc byla dobra), zoom 7x lub wiecej , stabilizacje, RAW, stopke, cene ponizej 2 tys -i rozsadna wage/gabaryty - to cos takiego jako podreczny, plecakowy kompakt by mi sie przydalo. Z naciskiem na slowo 'kompakt' bo czasem nie wymagam szybkiego AF i niskich szumow a dobrego "zasiegu", stabilizacji i malych rozmiarow/wagi.