Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Canon A610 czy czekać i kupić S2 ??

Mieszany widok

Pawko_78
    Guest

Domyślnie Canon A610 czy czekać i kupić S2 ??

Witam wszystkich użytkowników Canonów i nie tylko. Niedlugo najprawdopowdobniej stane sie posiadaczem Canona ale jeszcze nie jestem pewien którego. Tak jak w temacie waham sie czy kupowac A610 czy poczekac ze 2-3 miesiace i kupic S2?? Czy warto dla tego zoomo x12 bo czy dostaje sie tak naprawde wiecej niz wiekszy zoom ??

Początki nałogu Awatar gr86
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

radze poczekać bo aparat niekupujesz chyba na 2-3 miesiące :P
    EOS 300 | EOS 300d black +BG-E1 | Tokina AT-X 287AF Pro SV 28-70 f/2.8 |Canon 50mm/1,8 | 18-55 USM | 430EX | Velbon DX-888 | pokrowiec Soligor M42 | Lowepro Orion Trekker | DigiMate II 40GB Image tank | Helios 1:2/58 M42 | MIR 1B 1:2,8/37 | jupiter 4/200 |

Domyślnie

Warto poczekać, ceny rzeczywiscie spadaja. Ja nie mogłem się powstrzymać i kupiłem go w już grudniu. Z 24-miesieczna gwarancja kosztowal 1800 (od czego odliczylem vacik : ) teraz takie sprzedaja juz za 1600-1650 :wink: Co do tego co takiego ma w sobie S2 odsyłam do porównania z dowolnym aparatem i recenzji na:

http://www.recenzje.net.pl/1-aparaty_cyfrowe/4
    Canon S2 IS + Velbon DF 50

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Muszyna

Domyślnie

s2 IS albo 300 lub 350 D 300 z KITem teraz dostaniesz za 2000 spokojnie.
    | yyy...zdjęcia poszedłem robić... |

Pawko_78
    Guest

Domyślnie

Mao podpowiedz mi jeszcze gdzie w takiej dobrej cenie kupic S2 Mieszkam w Czestochowie a tutaj cena jest od: (M1 - 2199 zl) do (sklepik komputerowy 1850 zl). Za 1650 to bym byl zachwycony Nawet na internecie takich cen nie widzialem. Druga sprawa ze troche boje sie kupowac tak drogi sprzet z netu. Wole doplacic i miec go w rece przy zakupie i widziec kto sprzedaje. Chyba ze ktos jest w stanie doradzic jakies pewne i tanie zrodlo zakupu.

Domyślnie Canon s2

Nie chciałbym robić reklamy, ale ja swojego canona kupiłem u tego Pana

http://allegro.pl/show_item.php?item=84292581

który doradził mi przy zakupie karty pamięci, ze S2 musi mieć ją szybką, inaczej może się po prostu zepsuć. Później wyczytałem, ze tak rzeczywiście jest. Wszystko bez najmniejszych problemów, aparatem cieszyłem się już dwa dni po przelewie.

Pozdrawiam,:wink:
    Canon S2 IS + Velbon DF 50

Bywalec Awatar osasa
    Miasto
    Lubartów PL/Newport News VA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mao
    ...który doradził mi przy zakupie karty pamięci, ze S2 musi mieć ją szybką, inaczej może się po prostu zepsuć. Później wyczytałem, ze tak rzeczywiście jest...
    Zepsuć?? Jak to??
    Moze jakis link??
    Camera Obscura/ Szkło powiększające x 2/ bambusowy statyw/ świczka+odblask z "pazłotka" - od czegoś trzeba zacząć :rolleyes:

zib26
    Guest

Domyślnie

Nie musi mieć szybkiej-inna rzecz że rozsądek tak nakazywałby.
    Przy filmach zwykła może się "zapchać" i to tyle.

zib26
    Guest

Domyślnie

to kup z netu w Częstochowie
    a co do reszt to mówieni że S2-IS jest lepszy ... sprawdż wielkość fizyczną matrycy i na tym zakończmy rozmowe.
    a610 i S2-is to różne aparaty -i pomyśl czy zoom x4 nie wystarczy do większości sytuacji , i czy s2IS zmieścisz do kieszeni.Znam kilka osób które mają spory aparat z długim zoomem .... i sobie leży w torbie bo nie chce się go zabierać.
    Przymyśl czego naprawde potrzebujesz. a historie droższy to lepszy zostawmy tym co na forum pragną zaistnieć

Bywalec Awatar sail0r

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zib26
    to kup z netu w Częstochowie
    a co do reszt to mówieni że S2-IS jest lepszy ... sprawdż wielkość fizyczną matrycy i na tym zakończmy rozmowe.
    a610 i S2-is to różne aparaty -i pomyśl czy zoom x4 nie wystarczy do większości sytuacji , i czy s2IS zmieścisz do kieszeni.Znam kilka osób które mają spory aparat z długim zoomem .... i sobie leży w torbie bo nie chce się go zabierać.
    Przymyśl czego naprawde potrzebujesz. a historie droższy to lepszy zostawmy tym co na forum pragną zaistnieć

hmmm szczerze to nie zastanawialem sie nigdy czy S2-IS jest lepszy od A610 (mnie w tej chwili nie interesuje ani jeden ani drugi).... przyjalem to jako aksjomat patrzac na ceny, biorac pod uwage, ze sa to aparaty tego samego producenta, ktorych obecnosc na rynku nie jest odlegla od siebie w czasie, trudno mi uwierzyc w to, ze ta bardzo duza roznice w cenie S2-IS rekompensuja zoomem i w sumie "gorszym aparatem"...

w mojej odpowiedzi chodzilo mi GLOWNIE i PRZEDE WSZYSTKIM o to ze im szybciej kupisz aparat to lepiej, bo bedziesz mial mozliwosc zrobienia fotek z momentow ktore juz nie wroca... a po drugie chodzilo o to ze lepiej skombinowac skads wiecej kasy (pozyczyc) i wydac wiecej na zakup ktory robi sie na lata niz kupic aparat tanszy tylko dlatego ze nie ma sie w tej chwili tyle kasy ile by sie chcialo....
    S45 user

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów