Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 74

Wątek: Canon 24-105/4L, błąd Err01 i kłopot z AF

Domyślnie Odp: Canon 24-105/4L, błąd Err01 i kłopot z AF

To będzie mój pierwszy wpis na forum i niestety tez właśnie zaczęły mi się problemy z 24-105. Wyskakuje "błąd Err 01". Nie mniej jednak błąd pojawia się jedynie przy przymykaniu przysłony i wtedy na wyświetlaczu miga co jakiś czas przysłona "0.0". Przy maksymalnie otwartej przysłonie obiektyw działa normalnie. A jak jest maksymalnie złożony czyli przy 24mm używanie jakiejkolwiek przysłony tez nie wywołuje błędu.

Obiektyw mam 4 lata i zrobił jakieś 70 000 zdjęć na 2 body. 90% na przysłonie 4.0

Cytat Zamieszczone przez Blue1983 Zobacz posta
    To będzie mój pierwszy wpis na forum i niestety tez właśnie zaczęły mi się problemy z 24-105. Wyskakuje "błąd Err 01". Nie mniej jednak błąd pojawia się jedynie przy przymykaniu przysłony i wtedy na wyświetlaczu miga co jakiś czas przysłona "0.0". Przy maksymalnie otwartej przysłonie obiektyw działa normalnie. A jak jest maksymalnie złożony czyli przy 24mm używanie jakiejkolwiek przysłony tez nie wywołuje błędu.

Obiektyw mam 4 lata i zrobił jakieś 70 000 zdjęć na 2 body. 90% na przysłonie 4.0
    W obiektywie uszkodzony jest zespół przysłony i konieczna jest jego wymiana.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Przypominam że 2.zasada reg.forum mówi :

Pisząc nową wiadomość - sprawdź czy wnosi ona coś do dyskusji oraz czy nie odbiega ona od tematu wątku.

W tym wątku nawiązujemy kontakt z CSI w sprawach problemów technicznych sprzętu serwisowanego przez CSI FOTO I VIDEO.
    Trzymajmy się tematu wątku i nie przeszkadzajmy kolegom w uzyskaniu pomocy,opinii,wyjaśnień czy rady serwisu.
    Mamy inne wątki i działy w których możemy pisać o innych naszych problemach.Możemy zakładać wątki jesli temat nie istnieje.Ale w odpowiednim dziale.

Dopadła i mnie ta przypadłość, może mi ktoś podesłać na PW namiary na jakiegoś magika od flexów? Wydaje mi się że naprawa za 600 to trochę za drogo

Uzależniony

użytkownik tego forum o nicku Naprawiacz - napisz do niego wiadomość i spytaj o cenę

Bywalec
    Miasto
    Żywiec

W Krakowie na ulicy Czapskich jest serwis foto. Cena naprawy to ok 00zl.

Pytanie do CSI - Czy canon ma zamiar cos zrobic z tą wadą obiektywu?

Początki nałogu Awatar ketras
    Miasto
    Kościan / Leszno / Poznań

Cytat Zamieszczone przez Paweł Zobacz posta
    W Krakowie na ulicy Czapskich jest serwis foto. Cena naprawy to ok 00zl.
    Ile złotych dokładnie? :-) przymierzałem się do zakupu tego obiektywu ale ten liczny "drogi" błąd jest przerażający....
    "Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/) "

Bywalec
    Miasto
    Żywiec

Cytat Zamieszczone przez ketras Zobacz posta
    Ile złotych dokładnie? :-) przymierzałem się do zakupu tego obiektywu ale ten liczny "drogi" błąd jest przerażający....
    Przepraszam, 300zł.

Bywalec Awatar galekeg
    Miasto
    Lublin

Cytat Zamieszczone przez xamp Zobacz posta
    Dopadła i mnie ta przypadłość, może mi ktoś podesłać na PW namiary na jakiegoś magika od flexów? Wydaje mi się że naprawa za 600 to trochę za drogo
    Aktualna (z 7.06.2013r) wycena naprawy mojego obiektywu to 690zł + przesyłki
    SMENAZENITPRAKTICA(1 rok nikon)CANONCANON DIGITAL x2

Początki nałogu Awatar ketras
    Miasto
    Kościan / Leszno / Poznań

CZy to jakaś plaga tych errorów? używki stoją w granicach 2200 zł + 700 zł naprawa... gdzie tu sens zakupu używanej elki ...
    "Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/) "

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów