Pokaż wyniki od 1 do 10 z 40

Wątek: Jakość a rozdzielczość - zdjęcia na stronę i ich waga?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie Odp: Jakość a rozdzielczość - zdjęcia na stronę i ich waga?

Chcesz otrzymać prosta jednoznaczna odpowiedż i już .
    Janusz Body próbuje Cię nakłonić do podejścia do problemu inaczej.
    Trzeba zrozumieć te pojęcia i ,elastycznie w zależnosci od potrzeb i sytuacji ,z nich korzystać.
    Pojęcia "zapisać do internetu"wyswietlić na rzutniku,zapisać do druku są zbyt ogólne.
    Wartości jakie podałeś ogólnie są poprawne,ale spójrz na to tak że np. w wypadku zapisania pliku do druku jest cała lista możliwosci
    i potrzeb kształtowania parametrów i powyższe dane musisz zmieniać,dostosowywać.

mk
    Guest

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Chcesz otrzymać prosta jednoznaczna odpowiedż i już .
    Janusz Body próbuje Cię nakłonić do podejścia do problemu inaczej.
    Trzeba zrozumieć te pojęcia i ,elastycznie w zależnosci od potrzeb i sytuacji ,z nich korzystać.
    Pojęcia "zapisać do internetu"wyswietlić na rzutniku,zapisać do druku są zbyt ogólne.
    Wartości jakie podałeś ogólnie są poprawne,ale spójrz na to tak że np. w wypadku zapisania pliku do druku jest cała lista możliwosci
    i potrzeb kształtowania parametrów i powyższe dane musisz zmieniać,dostosowywać.
    O tym akurat wiem, że trzeba zmieniać i dostosować się do danej sytuacji. Przecież to jest wiadome, że jeśli oddam plik wielkości np 800x600 w 72 DPI to nie wydrukują mi go na A3 bez pixelozy ; ) Wiem też, że nie ma jednej reguły, że np do internetu się zapisuje tak, do druku tak a do wyświetlenia tak. To są moje przykładowe wartości a wiadoma sprawa, że każdy zapisuje inaczej i dostosowuje parametry pod siebie i pod daną sytuację, czy to ma być dane do druku czy też jedynie ma być wyświetlane czy też oglądane na monitorze.

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Cytat Zamieszczone przez marcinstanczak Zobacz posta
    ...Przecież to jest wiadome, że jeśli oddam plik wielkości np 800x600 w 72 DPI to nie wydrukują mi go na A3 bez pixelozy ; ) ...
    Z pixelozą czy nie drukarka zrobi Ci wydruk ~21X28 . Dlaczego? Bo drukarka jest gupia i jej zwisa i powiewa jakość jak ma być
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Uprawnienia umieszczania postów