5DIII + 24-105 za 7999. Ktoś chętny?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pawelo1
    Początki nałogu
    • 2012
    • 408

Odp: 5DIII + 24-105 za 7999. Ktoś chętny?

Zamieszczone przez blackninja Zobacz wpis
    Zapewne podobnie jak ten "sklep" Benemarket
    a sprawdzałeś dostępność chyba nie, bo przenosi do porównywarki cen nokaut.pl i już ceny są w normie. Żadnego produktu nie da się dodać do koszyka
    Ostatnio edytowany przez pawelo1; 45437.

Komentarz

• Bahrd
      Pełne uzależnienie
      • 2007
      • 3053

Zamieszczone przez Lucas93 Zobacz wpis
      To co, kupujemy?
      Ja z miejsca - jak tylko dostanę kasę z AG!
      EOS - conditio sine Kwanon...

Komentarz

• blackninja
        Początki nałogu
        • 2007
        • 378

Zamieszczone przez pawelo1 Zobacz wpis
        a sprawdzałeś dostępność chyba nie, bo przenosi do porównywarki cen nokaut.pl i już ceny są w normie. Żadnego produktu nie da się dodać do koszyka
        Pisałem do nich. Twierdzili, że ceny mają takie jak na stronie. Tydzień po mailu dostałem informację o zamknięciu listy zamówień, bo ściągają sprzęt. Nie poganiali, aby zamawiać, tylko napisali, że kolejne zamówienia za miesiąc. Nie bronię nikogo, bo to pewnie lipa, tłumaczę Ci tylko jak wyglądała sprawa jakiś czas temu.
        Marki trzy.

Komentarz

• pawelo1
          Początki nałogu
          • 2012
          • 408

Zamieszczone przez blackninja Zobacz wpis
          Pisałem do nich. Twierdzili, że ceny mają takie jak na stronie. Tydzień po mailu dostałem informację o zamknięciu listy zamówień, bo ściągają sprzęt. Nie poganiali, aby zamawiać, tylko napisali, że kolejne zamówienia za miesiąc. Nie bronię nikogo, bo to pewnie lipa, tłumaczę Ci tylko jak wyglądała sprawa jakiś czas temu.
          a chciałeś zamówić coś z tej strony bo z tego wynika że poprzez maila się zamawia bo do koszyka dodać nie można, chyba że jak lista będzie otwarta tak jak piszesz to wtedy dopiero mozna dodać. Ceny mają różne niektóre takie jak wszędzie i co dziwne mają nawet body 50D jak i obiektyw 70-200 f/2.8 l is usm których już dawno w sprzedaży nie ma. Sklep podejrzany raczej, a jest możliwość wysyłki za pobraniem bo nigdzie nie pisze. Pisze że na towar czeka się 21-30 dni i wysyłka firmą kurierską.

Komentarz

• Sergiusz
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 2708

cytat ze strony:
            Produkty posiadają gwarancję producenta, importera lub sprzedawcy, obowiązującą na terenie Polski. Czas gwarancji każdego produktu widnieje w jego opisie na stronach sklepu. Szczegółowe warunki realizacji gwarancji są określone w druku gwarancji wystawionej przez gwaranta. Większość produktów posiada gwarancje realizowane bezpośrednio przez autoryzowane punkty serwisowe producentów. Dokładne adresy punktów serwisowych znajdują się na stronach internetowych producentów.

Może zapytać producenta o wiarygodność sklepu? Chyba jest to do zrobienia?
            Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Komentarz

• pawelo1
              Początki nałogu
              • 2012
              • 408

Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz wpis
              cytat ze strony:
              Produkty posiadają gwarancję producenta, importera lub sprzedawcy, obowiązującą na terenie Polski. Czas gwarancji każdego produktu widnieje w jego opisie na stronach sklepu. Szczegółowe warunki realizacji gwarancji są określone w druku gwarancji wystawionej przez gwaranta. Większość produktów posiada gwarancje realizowane bezpośrednio przez autoryzowane punkty serwisowe producentów. Dokładne adresy punktów serwisowych znajdują się na stronach internetowych producentów.

Może zapytać producenta o wiarygodność sklepu? Chyba jest to do zrobienia?
              powinno się to raczej dać sprawdzić u producenta i udzieli odpowiedzi bo to żadna tajemnica. Tym bardziej że nie ma przekonania co do sklepu, ale ten czas oczekiwania to troche za długi moim zdaniem, dziwne to troche. Chociaż ja brałem w sklepie prodealer canona i też czekałem na jeden obiektyw 3 tygodnie i osłone bo canon opieszale działa z zamówieniami tak mi wtedy powiedziano.

Komentarz

• grzegorzki
                Początki nałogu
                • 2009
                • 369

Zamieszczone przez pawelxx Zobacz wpis
                Ale polskie prawo jest sprzyjajace wszelkim oszustom, przekreciazom, lapowkazom.
                Wpadnij do Irlandii to się wyleczysz z kompleksów.

--- Kolejny post ---

Może zapytać producenta o wiarygodność sklepu?
                O wiarygodność Amber Gold (a lata temu niejakiego Grobelnego) mogłeś do pewnego czasu pytać gdzie chciałeś i firma wyglądała bardzo pozytywnie. Jeśli ktoś oferuje oprocentowanie dwa razy wyższe niż rynek lub ceny o 50% niższe to szkoda czasu, żeby to sprawdzać.
                6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
                Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.

Komentarz

• Sergiusz
                  Pełne uzależnienie
                  • 2008
                  • 2708

O Lechu Grobelnym i jego Bezpiecznej Kasie Oszczędności stało się głośno w drugiej połowie 1990 roku. Wyjeżdżając za granicę w czerwcu 1990 roku nie pozostawił nikomu pełnomocnictw do prowadzenia dużego przedsiębiorstwa. Zaginął bez wieści na wiele miesięcy. Ludzie chcąc odzyskać swoje pieniądze przypuścili szturm na BKO. W tym parabanku ulokowało swoje oszczędności ok. 11 tys. Polaków (szacowano je przed denominacją na 25-26 mld starych złotych). Syndyk Dorchemu Sp. z o. o. wypłacił wierzycielom w sumie ok. 7 mld starych zł nie pokrywając nawet połowy sumy ulokowanych przez nich środków. Poszukiwanego przez Interpol przedsiębiorcę zatrzymano w 1992 roku w Niemczech, a następnie dokonano jego ekstradycji do Polski. W 1996 roku Sąd Wojewódzki w Warszawie skazał go na 12 lat więzienia za zagarnięcie w latach 1989-1990 ponad 8 mld starych zł (przed denominacją - dzisiejsze 800 tys. zł) z kasy Dorchemu Sp. z o. o.. W 1997 Sąd Apelacyjny w Warszawie uchylił wyrok i zwrócił sprawę prokuraturze, a przedsiębiorcę zwolnił z aresztu. Prokuratura ostatecznie umorzyła sprawę[1]. Lech Grobelny przesiedział w areszcie pięć lat, za co domagał się od Skarbu Państwa miliona złotych zadośćuczynienia oraz 14,93 mln zł odszkodowania za niesłuszne aresztowanie. W październiku 2005 roku Sąd Okręgowy w Warszawie oddalił jego żądanie

Lech Grobelny
                  Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Komentarz

• Thomason2005
                    Uzależniony
                    • 2005
                    • 507

Wszystko co jest ileś razy tańsze od normalnych cen jest podejrzane. Każdemu powinna zapalić się czerwona lampka...
                    Krętacze byli, są i będą...

Komentarz

• becekpl
                      Pełne uzależnienie
                      • 2009
                      • 4312

Zamieszczone przez Thomason2005 Zobacz wpis
                      naiwni byli, są i będą
                      Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
                      Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Komentarz

• Bahrd
                        Pełne uzależnienie
                        • 2007
                        • 3053

Zamieszczone przez becekpl Zobacz wpis
                        naiwni byli, są i będą
                        Można to także nazwać piramidą cwaniactwa - przy czym na dole są "cfaniaczki".

PS
                        Ciekawe, czy to jeszcze aktualne?
                        “Posłuchaj, synu. Jest takie coś, co nazywa się honorem. Jeżeli będziesz miał z kimś do czynienia, mów mu prawdę, a wtedy i on będzie musiał powiedzieć ci prawdę, chyba że jest człowiekiem bez honoru.
                        Opiekuj się innymi tak, jakbyś chciał, żeby oni tobą się opiekowali. A jeśli ktoś nie ma honoru, unikaj jego towarzystwa, bo w przeciwnym razie sam nie pozostaniesz bez skazy. Pamiętaj, ludzie dzielą się na tych, którzy mają honor, i tych, którzy go nie mają.
                        Tak samo jak z pieniędzmi. Albo są zarobione uczciwie, albo nie”.
                        EOS - conditio sine Kwanon...

Komentarz

• jacek_73
                          Pełne uzależnienie
                          • 2010
                          • 2587

O Lechu Grobelnym...
                          Polecam powieść "Hrabia Monte Christo" autorstwa forumowych kolegów
                          Jestę fotografę
                          miszcz martwi się o podpis

Komentarz

• michalab
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 1580

No proszę, fotograf.
                            Zapraszam

Komentarz

• Grzery
                              Coś już napisał
                              • 2007
                              • 58

Zamieszczone przez Thomason2005 Zobacz wpis
                              Wszystko co jest ileś razy tańsze od normalnych cen jest podejrzane. Każdemu powinna zapalić się czerwona lampka...
                              Nie zawsze — zdarzają się okazje tyle tylko, że bardzo rzadko. Miałem ich na allego parę, np. kupiłem scalaki warte na rynku 2300 zł. za 40 zł. (wszyscy myśleli, że cena była za sztukę a moim zdaniem i sprzedającego cena opiewała za całość "kolekcji".

Zgadzam się oczywiście, że w tym przypadku bez możliwości bezpośredniego zakupu ryzyko wpadki jest ogromne.
                              5D III, 7D, C24-105 IS L, C100/2.8 L IS, C50.1.8, C70-300 L IS,, 550 i 580, różne M42. Zawodowo IT - sieci kompuetrowe.

Komentarz

• Thomason2005
                                Uzależniony
                                • 2005
                                • 507

a to nie był po prostu ludzki błąd Grzery?

Komentarz

Pracuję...
                                X