nie zapeszajmy! moze sie uda
nie zapeszajmy! moze sie uda
Canon|5DmkII+BG|5D+BG-E4|30D+BG-E2|20D|50E|24-70L|24-105L|70-200 2.8L|580EX|550EX|430EX|Manfrotto 074B/329RC4, 682B/#222|SanDisk UltraII/ExtremeIII|Brain's Hottub by Crumpler|Lowepro|
właśnie, generalnie sklepy w USA podają datę 20.09 i są co do tego zgodne. Czyli jeszcze przed PK, bo o ile dobrze pamiętam to zaczyna się 28.09. W sumie to niezły chwyt wypuścić nowość na tydzień przed ogłoszeniem co zrobiła konkurencja :wink:Zamieszczone przez Tequil
Acha, w dpreview czytałem, że oficjalny termin wysyłki z Cannona do sklepów to 13.09 czyli poniedziałek![]()
Ceny w Niemczech są wieksze niż Polsce.
Przelicznik cenowy niemczech jest taki sam jak w usa - 1:1.
Z tą różnicą że w niemczech jest Euro za 4,5 a w Usa dolar za 3,6.
Dlatego w Niemczesz są droższe aparaty niż w Polsce.
Sklepy w USA sa zazwyczaj zgodne - taka tam jest tradycja konkurencji ze ktos ustawia poprzeczke najnizej a reszta sie dopasowuje... a 20.09 - wielki zawod i rozczarowanie bo wszyscy co zamowili dostana maile w stylu "sorry, zamowiony transport jeszcze do nas nie dotarl z winy dystrybutora - prosze poczekac przynajmniej tydzien na realizacje zamowienia" ... a zamowienia juz beda mieli i beda wiedzieli ile kupic we wstepnej partii.Zamieszczone przez Kubaman
To sie nazywa badanie rynku i szacowanie popytu![]()
Zamieszczone przez Azazel
Chyba o czyms innym piszemy.
Ceny w Niemczech sa wyzsze niz ceny aparatow sprowadzanych w USA a dostepnych w Polsce np na allegro czy niektorych sklepach internetowych.
Natomiast ceny Canon Polska sa wyzsze niz w Niemczech i jeszcze wyzsze niz w USA.
Mi wychodzi cena ok 6500zl ale nie kupuje bo nie potrzebuje(kasy tez nie mam ale to szczegol
- jakbym mial to Sigma 70-200 czeka).
Cena w usa za eos 20d wychodzi 5400 za body, 5760 za kita.
a to niby skąd wychodzi ?Zamieszczone przez Azazel
cena w USA to 1500USD bez podatku, czyli około 1630$ z podatkiem w NY. Jeśli przesyłką to jakieś 1530$ ale trzeba miec kogoś do odebrania w USA i przywiezienia osobiście. Dolar jest dziś po 3.63 więc minimum 5550PLN a najprawdopodobniej 5900PLN za body.
Jest i dobra wiodamość - byłem dzisiaj w Canonie w Kraku i zmienili zdanie. Pierwotnie mówili o 12000PLN a teraz mają potwierdzone ceny z Cannon Polska: 7299PLN za body i 759PLN9 z kitem 18-55![]()
Chyba poczekam na oferty z allegro, będą chyba w okolicach cen z USA, a dużo łatwiej jest kupić w Polsce
[ Dodano: 12-09-2004 ]
acha ! no i jeszcze jedno !!!!!!!![]()
powiedzieli mi, że mogę dzisiaj zamówić i za ok. tydzień będę go miałtwierdzą, że u dystrybutora w Austrii już sobie 20D leży i czeka.... 8)
To jest cena brutto czy netto? Bo jeśli netto, to cena dla Kowalskiego to 8900, i 9270 PLN za kit7299PLN za body i 759PLN9 z kitem 18-55![]()
Arkan
Pentax K-5 II, Leica M9
Brutto! specjalnie o to pytałem.Zamieszczone przez Arkan
![]()
No to TIP'y będą musiały zejść poniżej 6500-6700 za body :PZamieszczone przez Kubaman
Arkan
Pentax K-5 II, Leica M9