Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 42

Wątek: Foxnet nie polecam, iny tani hosting szukam

Domyślnie

co do az'ta to dwie uwagi
    - data center może i mają w niemczech, ale większość domen siedzi w polsce.
    - chodzi dobrze, dopóki na fizycznym serwie, na którym jest nasza domena nie przybedzie innych domen. Wtedy serwy nie wydalają i sie kisi maksymalnie. Przynajmniej tak bylo do niedawna, jednak wystarczylo, zeby im podziekowac.

Uzależniony Awatar dentharg
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nastier
    czlowieku... to co Ty chcesz tam trzymac, skoro baza 50 mb Ci nie wystarczy?

kolega przy galerii z setkami zdjec i tysiacy komentarzy uzywal 17 mb bazy, na skrypcie 4images.

dane trzymane sa w plikach, nie w bazie, chyba ze jakis kosmicznych skryptow uzywasz.
    Nie musisz od razu tak ofensywnie..
    Chce uzywac Gallery 2. Mialem Gallery 1 i tam *wszystko* bylo w plikach. W Gallery 2 jest juz potrzebna baza. Widzialem skrypty, ktore miniaturki trzymaja w blobach w bazie i to szybko puchnie wtedy. Stad moje pytania.
    Zapisalem sie na forum Gallery2 i dostalem odpowiedz, ze tylko metadane sa trzymane w bazie i 50 MB MySQLa na 5 galerii po 200 zdjec "is more than enough".

Zdaje sie, ze przycupne na easyisp.pl. Za pakiet easyWeb niecala 100 (1GB pojemnosci na wszystko, 5GB transferu/miesiac). Na webhostingtalk.pl zbiera nawet niezgorsze opinie. O e9.pl czytalem ze mieli *POWAZNA* (tak napisane) awarie kilka miesiecy temu i utracili sporo klientow. Poza tym uzywaja panelu Contixx, ktory mi sie po prostu nie podoba.
    Netlook.pl wyglada najlepiej z tego wszystkiego pod wzgledem jakosci, ale 350 MB na maile/www dla calej rodziny wyglada malo (w pakiecie do 100pln/rok)...

No to tyle ode mnie (na razie )
    Ostatnio edytowane przez dentharg ; 08-02-2006 o 10:01
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Bywalec Awatar fICHU
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

dzisiaj zachodze na nazwa.pl i widze ze maja promocje.
    5GB placu z podzialem wedle uznania i 300GB ruchu
    moze to dla kogos jest oferta...
    w sumie mam u nich serwer
    jakby ktos zakladal moze uwzglednic jako polecajacego...

pozdrawiam
    7D, 30D, C17-40/4L, C24-105/4LIS, C70-300/4-5.6IS, T28-75/2.8, 580EX.II; KM DiMAGE Z3; Praktica L
    Mój śmietnik

Początki nałogu Awatar woyd
    Miasto
    Dębno

Domyślnie

no i stało się to, czego się chyba nie spodziewałem..

Strona głowna Foxnet wygląda dziś tak:

a po mojej pół roku dopieszczanej galerii i blogu nie został żaden ślad..... wrrrrrrr

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Uzależniony Awatar dentharg
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

Od razu widac co za firma, skoro pisza 'profezjonalizm'..
    mi na easyisp.pl jest znosnie, choc czasami tez zdarzaja sie momenty, ze transfer rzednie i trzeba ponawiac..
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez woyd
    Czyli jeśli 4 osoby na raz zajrzą na stronę (mam galerię PHP&MySQL) to jednej z nich się ona nie wyświetli ?? Głupie to trochę...
    Proponuję przeczytać to: http://forum.ovh.pl/showpost.php?p=7979&postcount=66

Ja się zdecydowałem. Stronaka na razie w budowie:-D
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Coś już napisał Awatar ukasbadu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

A ja właśnie się skusiłem na promocję w nazwa.pl ... niech ktoś tylko podpowie dlaczego przy przenoszeniu bazy mySQL-owej pl-literek nie widać.
    400D, Tamron 17-50 2.8, + Sonnar 135 + Linux

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ukasbadu
    A ja właśnie się skusiłem na promocję w nazwa.pl ... niech ktoś tylko podpowie dlaczego przy przenoszeniu bazy mySQL-owej pl-literek nie widać.
    Najprawdopodbniej inne kodowanie znaków w bazach danych - najczęstsze to latin-2 i UTF-8. Jeżeli przenosisz przy pomocy phpMyAdmina, wybierz odpowiednie kodowanie przy importowaniu pliku.

Coś już napisał Awatar ukasbadu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rysiaczek
    Najprawdopodbniej inne kodowanie znaków w bazach danych - najczęstsze to latin-2 i UTF-8. Jeżeli przenosisz przy pomocy phpMyAdmina, wybierz odpowiednie kodowanie przy importowaniu pliku.
    Jakiego bym nie wybral przy imporcie to polskich znakow nie ma. W kodzie strony utf-8. Dane w bazie zrodlowej: utf-8 (na pierwotnym serwerze wszystko gra). W bazie docelowej niby utf-8 ale nie dziala, phpmyadmin z serwera zrodlowego generuje tabele w latin1. Probowalem na kilka sposobow, nawet iconvem konwertowalem i nic. Powoli koncza mi sie pomysly. Podobno problem jest charakterystyczny dla nowych wersji mySQL.
    400D, Tamron 17-50 2.8, + Sonnar 135 + Linux

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ukasbadu
    Jakiego bym nie wybral przy imporcie to polskich znakow nie ma. W kodzie strony utf-8. Dane w bazie zrodlowej: utf-8 (na pierwotnym serwerze wszystko gra). W bazie docelowej niby utf-8 ale nie dziala, phpmyadmin z serwera zrodlowego generuje tabele w latin1. Probowalem na kilka sposobow, nawet iconvem konwertowalem i nic. Powoli koncza mi sie pomysly. Podobno problem jest charakterystyczny dla nowych wersji mySQL.
    Zrób ręcznie. Wyeksportuj do pliku, otwórz w ulubionym edytorze, zapisz w docelowym kodowaniu i dopiero importuj. Musi zadziałać.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów