polecam www.kei.pl sam mam u nich domene
polecam www.kei.pl sam mam u nich domene
netlook.pl to dodatkowo ogromne limity w liczbie zaparkowanych domen. Mam domene kupiona w az.pl, mam domene w .eu.org i juz nie dalbym rady jej zaparkowac..
aa.. hosted.pl - zdecydowanie odradzam; wlasnie sie stamtad wynosze.
Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy
A czemu nikt nie poleci naszego kolegi Lec'a u którego na serwerze stoi nasze forum?Zamieszczone przez woyd
Żeby nie było, że nie wiem co piszę, to właśnie powędrowałem tam ze swoją witrynką tydzień temu.
Lec jest debeściak :-D
Chyba nieporwanie politycznie bylo by hostowac sie gdzies dalej :-) Tylko Lec... ja mam u kumpla na 10mbit wiec to zaden hosting ;-)
btw. czy az.pl uzywa cPanela?
A ja tam wolę popierać rodzinę :wink:Zamieszczone przez Jac
wprowadzasz w blad, bo zapmnailes dodac,ze liczba zaparkowanych domen zalezy od posiadanego kontaZamieszczone przez dentharg
przy najwiekszym pakiecie mozesz zaparkowac 6 domen
poza tym
1. domeny kupione u nich nie maja ograniczen
2. mozesz powiekszyc limit zaparkowanych domen kupionych gdzie indziej za 10 zl kazda. przy tak korzystnych cenach serverow jest to IMHO oplacalne.
a napisane jest to tu: http://netlook.pl/serwery.htm
No fakt.
Tak porownujac az.pl i netlook.pl to ceny wydaja sie dosyc podobne. Az.pl nie ma ograniczen w parkowaniu domen i w obu nie widze ograniczen polaczen do mysql. Poza tym wydaje mi sie, ze az.pl ma nieco szybszy transfer. Tylko wlasnie nie wiem, czy az.pl uzywa cpanela - bo do ich panela nie moge sie dostac (port zablokowany na proxy firmowym).
Ok. Prawie sie zdecydowalem. Po glebszym ogladaniu opinii wyszly mi na wierzch takie hostingi:
www.e9.pl (spoko pakiety; serwery w niemczech; gowniany panel do sterowania),
www.netlook.pl (malo miejsca na baze danych - trzeba dokupowac)
www.easyisp.pl (spoko pakiety, ale akurat padlo)
no i ciezko sie zdecydowac.. tez szukam pod galerie i nie wiem np. ile zzera bazy danych gallery 2, czy miniaturki trzyma w bazie, czy w plikach..
czlowieku... to co Ty chcesz tam trzymac, skoro baza 50 mb Ci nie wystarczy?![]()
kolega przy galerii z setkami zdjec i tysiacy komentarzy uzywal 17 mb bazy, na skrypcie 4images.
dane trzymane sa w plikach, nie w bazie, chyba ze jakis kosmicznych skryptow uzywasz.