Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Tamron 17-50 v.1 taśma flex, wymiana, serwis

Coś już napisał Awatar smelbo
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Tamron 17-50 v.1 taśma flex, wymiana, serwis

Cześć koledzy,
    Otóż mam od jakiegoś czasu problem z moim tamronem. Co jakiś czas pojawia się błąd komunikacji z obiektywem. Wszystko wskazuje na to że to właśnie taśma flex się przeciera. Przy zoomowaniu na pewnym zakresie pojawia się właśnie ten błąd. Samą taśmę można dostać w granicach 50zł. Kwestia wymiany. Czy robił ktoś z was taki manewr? Ta taśma jest lutowana czy na jakiejś złączce dokrecana? Idzie zrobić taką wymianę samemu?
    Podałem do serwisu tamrona i odpowiedzieli ze mniej więcej 320zł netto plus transport. Czyli razem pewnie z 450 jeśli zrobią dobrze i nie trzeba będzie odsyłać.
    A może znacie jakiś pewny serwis w Krakowie który to zrobi taniej?

________
    Wysłane z telefonu
    C 40D / T 17-50 F2.8 / C 580EX II / C EF 50mm 1.8 II / Jupiter 135mm F3.5 MC

Coś już napisał Awatar cesiu111
    Miasto
    Rz

Domyślnie Odp: Tamron 17-50 v.1 taśma flex, wymiana, serwis

W Krakowie to pytaj na czapskich. Chłopy ogarnięte, powinni Ci zrobić coś taniej. Za czyszczenie tamrona u nich zapłaciłem chyba 50zł 2 lata temu. Poszukaj też jakiegoś service manuala, może da się to zrobić bez lutowania (nie mam pojęcia). Powodzenia

hej, udalo sie cos zrobic ? mam chyba identyczny problem z moim 17-50

Coś już napisał Awatar smelbo
    Miasto
    Kraków

tak, byłem na czapskich tak jak podpowiadał cesiu. nie pamiętam dokładnie ile ale coś w granicach 200zł dałem.
    Wymiana taśmy pomogła i teraz działa jak nowy
    C 40D / T 17-50 F2.8 / C 580EX II / C EF 50mm 1.8 II / Jupiter 135mm F3.5 MC

Uprawnienia umieszczania postów