Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Obiektyw pod EOS 33 - prośba o radę

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Obiektyw pod EOS 33 - prośba o radę

Drodzy przyjaciel, wiem już że L-ki będą współpracować z analogowym EOSem 33, a jak to jest np z takim kitowym obiektywem EF-S 18-55? Też można go podłączyć bez obaw? Dzięki za wsparcie, jesteście nieocenieni

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez the.economist Zobacz posta
    Drodzy przyjaciel, wiem już że L-ki będą współpracować z analogowym EOSem 33, a jak to jest np z takim kitowym obiektywem EF-S 18-55? Też można go podłączyć bez obaw? Dzięki za wsparcie, jesteście nieocenieni
    obiektywow ef-s nie podepniesz do analogow, bo one maja mocowanie ef.

Uzależniony Awatar jac+

Bez przeróbki nie da rady. EF-S ma dodatkowy element (możliwy do usunięcia), który po zamontowaniu do 33 będzie blokował lustro. O szczegóły zapytaj wujka Gugla. Poza tym to użyteczność wspomnianego obiektywu z pełna klatką jest dyskusyjna. Na najkrótszych ogniskowych będzie czarna winieta, ponoć widoczna do 22mm (zasłyszane na forum).
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Dopiero zaczyna

28-135
    Sam używałem tego bardzo długo, jako podstawowe szkło do analogowego b&w

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Cytat Zamieszczone przez the.economist Zobacz posta
    w perspektywie 2 lat mam podróż dookoła świata.
    Też mam taką podróż w planie, ale za 3 - 4 lata. Namierzyłem już nawet stosowną ciężarówkę. Natomiast skoro jedziesz za dwa lata, to do tego czasu zdążysz spokojnie w razie czego zmienić sprzęt. A że kupujesz na wyjazd dwa inne szkła (swoją drogą polecam w wersji drogiej 35mm i 85mm, w wersji taniej 24-70 i 70-200), to tym bardziej obecnym wyborem aż tak nie ma się co przejmować.

Co do obiektywu - moim zdaniem faworyta wybrałeś nieźle, ale raczej bym się trzymał tego obiektywu piętro wyżej. 28-105 II nie jest może jakimś cudem techniki, ale ma USM.

Początki nałogu

Przez długi czas używałem C28-105 z C50E i byłem bardzo zadowolony, mogę go polecić.

Skan ze slajdu zrobionego powyższym zestawem, może trochę pomoże w podjęciu decyzji.

Ostatnio edytowane przez latant ; 30-08-2012 o 21:31
    CMEHA - reszta to upgrade

Bywalec
    Miasto
    stolyca

Z wymienionych obiektywów posiadam tokine 20-35 - czyli praktycznie to samo co 19-35 oraz canona 35-70 .

Posiadam je od niedawna i uzywane do tej pory z body cyfrowym, 5D MARK II , canon raczej lepiej, za to tokina daje juz bardzo szeroki kat, jednak nie ma sie co wzorowac na porownaniach z cyfra bo kazdy mowi ze z analogiem te szkla sa o niebo lepsze, niebabwem sprawdze je z eosem 1n i wtedy napisze konkretnie jakie wrazenia

a z elkami analogowe body jak najbardziej wspolpracuja bdb, podpinalem pod eosa 3 70-200 f4 L i efekty były super

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów