Pokaż wyniki od 1 do 10 z 106

Wątek: Canon 1Dx vs 5D MKIII

Widok wątkowy

Domyślnie Odp: Canon 1Dx vs 5D MKIII

Cytat Zamieszczone przez Konrado84 Zobacz posta
    Mam obecnie u siebie 5D III, 5D IV, 1Dx, 1Dx II
    W bezpośrednim porównaniu 1Dx i 5D IV jedynka wypada lepiej w kwestii AF (szybszy, pewniejszy, bardziej powtarzalny w trybie pojedynczym; szybkość pewnie z racji baterii stosowanej w jedynkach). AF ciągły (zwłaszcza w słabym świetle czy pod światło) też wypada lepiej w 1Dx (powiedziałbym, że różnica jest wtedy wyraźniejsza).
    5D IV natomiast ma "ciekawszy" AF w trybie LV (jest całkiem pewny i bardzo przyjemnie, prosto się go obsługuje dzięki dotykowemu wyświetlaczowi).

5D IV to nowocześniejsza konstrukcja, DR trochę lepszy, trochę nowych funkcji niedostępnych we wcześniejszych modelach (np. dotykowy ekran, wygodny LV, dodatkowy przycisk na korpusie, więcej MPx, nie wiem jak film ale raczej na pewno sporo lepiej)
    1Dx to pewniejszy, szybszy, bardziej powtarzalny AF, lepsza budowa, lepsza seria, inna ergonomia, inna gwarancja na migawkę.

Co kto lubi.
    Można pokusić się o porównanie motoryzacyjne typu Nowe Audi A6 kontra poprzednia A8 (choć tutaj różnice wynikające z wieku są większe).
    Ja wybrałem używane A8, ale głównie dlatego, że na nowe A6 mnie po prostu nie stać.
    Konrado84 a możesz napisać ile fps robią wszystkie te puszki? Mam na myśli zdjęcia w trybie live view. Nigdzie nie mogę znaleźć informacji.

Jedyne co udało mi się znaleźć to to że 1dx mk ii robi w trybie live view 16 kl/s.

Dzięki z góry.
    Ostatnio edytowane przez gugu ; 10-12-2017 o 13:24

Uprawnienia umieszczania postów