"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ciekawe jak odpowie Canon na nowosci Nikona. 7d2 juz jest zamiecione pod dywan. Niech 5D4 i 1DX2 cos pokaze.
Ciekawi mnie AF nowych puszek. Jesli niewiele zmienili, bedzie im ciezko walczyc o nowych klientow.
To jest bez znaczenia. Użytkowo te puszki są już ponad wszelkie rzeczywiste potrzeby. Iso tryliard nie zamieni braku światła bo jak go nie ma to twarze ludzi są szare. Sto tysięcy klatek na sekundę jest też nikomu nie potrzebne, tak samo jak i setki punktów AF, bo i tak tego nie opanujesz.
Moim zdaniem czas takich wyścigów się kończy. Ważniejsze stanie się integracja sprzętu z innymi mediami itd.
A co do nowych klientów. Oni są raczej w salonach ze smartfonami. Rynek pro jest już tak dawno podzielony że tu pierdoły tego nie zmienią. Owszem część pro może się przesiąść na coś mniejszego dochodząc do wniosku że można to samo zrobić bez dźwigania torby eLek.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 10-01-2016 o 00:40
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
(off-topic) Coś mi się kojarzy, że to ma związek z naszą fizjologią widzenia, w miarę spadku natężenia światła najpierw przestajemy widzieć kolory, a dopiero potem resztę. W takim przypadku może się kiedyś okazać, że nasze oko nie zobaczy kolorów (szare twarze, jak piszesz), ale zdjęcia pokażą w miarę normalne kolory.
Widze że nie tylko ja waham się wydać zaoszczędzoną kase na jedynke czy piątke choć mam 5d3 i nie powiem żebym byl zadowolony z tej piątki za taką kase za 8tyś byłbym zachwycony a że dałem 12tyś to już liczyłem na coś więcej. Jedynka żadna (miałem kilka) nie zawiodła moich oczekiwań.
L