Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
Miedzy 5D-5D II i 1Ds MKIII byla i jest znaczna roznica praktycznie we wszystkim na plus dla deesa.
Miałem 1DsIII i 1DsII, mam teraz 5DII, żałuję że wcześniej nie kupiłem. W tej chwili jakbym miał kupować to na 100% 5D3 zamiast 1DX, bo sportu nie robię, a już na pewno nie taki który potrzebuje strzelania serią. Oczywiście te wszystkie bajery jak 3 procki to super sprawa, tylko zwyczajnie super na papierze lub w warunkach w których ja nie fotografuję.

Co do żywotności migawki to też nie widzę problemu. PAdnie 5D3 to za zaoszczędzone 13000 kupisz nowe, albo wymienisz migawkę.
Jedyna rzecz, która mnie cholernie w piątkach denerwuje i bardzo bym chciał, żeby tak nie było (i wiem że nigdy to nie nastąpi niestety) to to cholerne kółko od trybów. Nie znoszę dziadostwa i chce z powrotem przyciski. Wiecznie mi się przekręca od noszenia aparatu na ramieniu i 90% trybów nigdy nie użyłem. W jedynce w CF można było sobie programowo ustawić że pod przyciskiem Mode był tylko dostępny tryb np. M i Av. Miód malina!