Strona 3 z 11 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 106

Wątek: Canon 1Dx vs 5D MKIII

Początki nałogu Awatar adino
    Miasto
    Chełmża/Toruń

Domyślnie Odp: Canon 1Dx vs 5D MKIII

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    nic się samo nie powinno przekręcić
    i się nie przekręca w końcu

Początki nałogu
    Miasto
    EU

Serwis Canona proponuje również dodanie blokady kółka do MkII. Wydatek rzędu 160€.
    Pozdrowienia,
    Paweł

Zdjęcia

Coś już napisał

Moim zdaniem mozesz sprobowac z piatka a jak cos nie zagra, choc nie sadze, to mozesz zawsze ja latwiej sprzedac niz mega droga jedynke, dolozyc i kupic X'a. Jak bardzo zalezy Ci na ergonomi to wez jedynke, ale powiem Ci ze piatka z gripem tez jest super (moge wyslac linka do recenzji gripa na pw) i mniejsza waga bez gripa tez czasem sie przydaje (niedlugo jade do Wloch i biore sama puszke plus 24L). Jak lubisz focic sport to rowniez sie nie zawiedziesz i piatka nie ma jednego procka jak niektorzy twierdza a dwa (digic5+ i dedykowany do AF).

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

To zeby juz nie bylo niedomowien, to nowa jedynka ma 3 procki (2 x 5+ oraz 4) :wink:

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    To zeby juz nie bylo niedomowien, to nowa jedynka ma 3 procki (2 x 5+ oraz 4) :wink:
    ...i dlatego jest szybszy w serii i łapaniu ostrości, co nie znaczy, że 5DIII źle wypada . Jeśli do sportu bedziesz 1dx używać, to możesz się poważnie zastanowić na zakupem dwa razy droższej puszki. Do fotografii ślubnej - bym się zastanawiał. No oki...migawka więcej powinna wytrzymać i w ekstremalnych warunkach powinno być lepiej ze względu na nieco lepszą matrycę

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    W Marku III masz pokrętło z przyciskiem w środku, nic się samo nie powinno przekręcić :-)
    Ojojojoojjooj. Nie wolno takich rzeczy pisać w poniedziałki, bo ja nie lubię poniedziałków i jeszcze skoczę do sklepu i kupię od razu, co by sobie nastrój poprawić

Cytat Zamieszczone przez Pawel92
    Serwis Canona proponuje również dodanie blokady kółka do MkII. Wydatek rzędu 160€.
    No to troche lepiej wygląda, ale za pokrętło dać 160 ojro to trochę dużo...

Właściwie zostały mi tylko 2 mocne i 2 lekki eargument za 5D3 w stosunku do 5D2 w takim razie: 60fps/pokrętło i CV+SD/AF.
    Pożyjemy zobaczymy. Ale w takim razie 1Dx nie ma w sobie już żadnego wow

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Cytat Zamieszczone przez Thomason2005 Zobacz posta
    ...i dlatego jest szybszy w serii i łapaniu ostrości, co nie znaczy, że 5DIII źle wypada . Jeśli do sportu bedziesz 1dx używać, to możesz się poważnie zastanowić na zakupem dwa razy droższej puszki. Do fotografii ślubnej - bym się zastanawiał. No oki...migawka więcej powinna wytrzymać i w ekstremalnych warunkach powinno być lepiej ze względu na nieco lepszą matrycę
    Do sportu raczej nie uzywam, dlatego mam dylemat ;-)
    A o ekstremalnych warunkach tez raczej nie bedzie mowy i uszelniona piatka mysle, ze da rade :-)
    Tu glownie chyba chodzi o hobby i pewnosc tego, ze wszystkie bledy beda wynikac z mojej strony a nie sprzetowej a poniewaz tak udoskonalona piatka daje super rezultaty, to zostaje jeszcze jedno - jakosc finalna zdjec. Kocham przygladac sie pieknym zdjeciom i niestety widze nawet drobne roznice wynikajace z plastyki kazdej fotki... ech... Dlatego tak brakuje mi faktycznych zdjec porownawczych tych 2 body :-(

Ten sam problem jest z deesami+eLki a Leica i szklami M Tylko w tym wypadku dochodzi jeszcze blokada zlecen bo z Leica sie wielu rzeczy nie obskoczy - to aparat ewidentnie "dla siebie" ;-)

Ale koniec OT nt dalmierzy.
    Ostatnio edytowane przez Pikczer ; 20-08-2012 o 16:38

No i sobie odpowiedziałeś na pytanie. Bierz piątkę. Na pewno nie będziesz rozczarowany.

Bywalec
    Miasto
    Włocławek

Cytat Zamieszczone przez lazy13bones Zobacz posta
    i piatka nie ma jednego procka jak niektorzy twierdza a dwa (digic5+ i dedykowany do AF).
    O kurczę ! byłem pewien, że ma jeden. Muszę sprawdzić inne źródła :-)

Pełne uzależnienie Awatar liquidsound
    Miasto
    Kraków

Jeśli bierzesz pod uwagę jedynkę to znaczy, że Cię na nią stać. Odkąd mam jedynkę to przestałem się z aparatem cackać, fajny komfort psychiczny. I mówcie co chcecie, ale różnica w obrazku w starych piątkach i jedynkach jest, z sampli tego nie widać, ale wystarczy poobrabiać trochę rawów. To samo pewnie z nowymi piątkami i jedynkami.
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Strona 3 z 11 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów