Cytat Zamieszczone przez cohontes Zobacz posta
Tylko potem mowienie, ze obiektyw jest tyle i tyle warty to lekka przesada. A niestety wielu sprzedawcow tak twierdzi. Jesli kupuje cos, to z czasem wartosc nie zwieksza sie lecz maleje sam pamietam jak pare lat temu w domu pojawil sie pierwszy lcd philipsa maly 25-27 cali a kosztowal ponad 7000. Teraz gdy bym go sprzedawal to przeciec nie powiem, ze chce za niego nawet polowe
nie bede porownywal zakupu aparatu foto do zakupu zlota lub hektara ziemi ktore wciaz drozeje, bo powiesz ze to nie AGD/RTV, ale dajmy na to samochod, (co prawda to tez nie rtv ;-) ) mozna tu powiedziec o autach sportowych ktore po latach staja sie drozsze niz byly kupione, albo chocby taki przyklad.:
mam stara honde civic z 98roku wg ubezpieczyciela wart jest 5-7tys a wiem ze taki model spokojnie mogl bym sprzedac za9-11 tys, mam znajomych ktorzy dbali o starsze civici ktore sa warte 3tys a wolaja za nie 17 tys i wiecej... chce tylko powiedziec ze nie ma co tworzyc teorii spiskowych, po prostu rynek sam reguluje ceny. jak by nie bylo kupujacych to ceny by spadly