Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 73

Wątek: Canon 50D z Allegro.

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Domyślnie Odp: Canon 50D z Allegro.

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ot szuka jelenia po prostu
    a u nas jak widać jeleni ci jest dostatek
    powinni zmienić nazwę na rykowisko.pl
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    translator google nie chce tego przetłumaczyć,zatem możesz to napisać po polsku??
    Czego nie rozumiesz? Napisane po Polsku nie po Hebrajsku

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    a u nas jak widać jeleni ci jest dostatek
    powinni zmienić nazwę na rykowisko.pl
    Myślisz że to nasza specjalność - wątpię .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał Awatar Qba1983
    Miasto
    Łódź

nie wiem o co wam chodzi z tymi cenami... to czy jest sens kupowac taki aparat to inna sprawa, ale cene ksztaltuje rynek i 50d po prostu zdrozalo... jak wiele innych.
    niech przykladem bedzie chocby canon 70-200 f4 L w zeszlym roku mozna bylo dostac nowy za 1900zl dzis sprzedaja roczne obiektywy za 1950 i nic w tym dziwnego skoro nowy kosztuje 2600 czy juz nawet 2900. 50D nowego juz nie ma w sprzedazy i dlatego aparat jest warty tyle ile da za niego kupujacy... mowicie ze jelen kupuje 50d za 2800, a ja wam powiem ze jelen sprzedaje go za 2200! tymbardziej jesli takie aukcje koncza sie po parunastu godzinach(o czyms to swiadczy -prawda? wolny rynek panowie -i nijak sie to ma do PRLu jak ktos wczesniej napisal)
    G12, C50D, C24-105 f/4L, C85 f/1,8, Samyang 8mm, PORST MC 55 1.4, NISSIN Di866
    było:500d, S17-70 f/2,8-4 os hsm, c50 f/1.4, c75-300 4-5.6 III

Początki nałogu Awatar cohontes
    Miasto
    .

Domyślnie Canon 50D z Allegro.

Tylko potem mowienie, ze obiektyw jest tyle i tyle warty to lekka przesada. A niestety wielu sprzedawcow tak twierdzi. Jesli kupuje cos, to z czasem wartosc nie zwieksza sie lecz maleje sam pamietam jak pare lat temu w domu pojawil sie pierwszy lcd philipsa maly 25-27 cali a kosztowal ponad 7000. Teraz gdy bym go sprzedawal to przeciec nie powiem, ze chce za niego nawet polowe. A niektorzy z cenami za 50d zblizaja sie powoli do cen 60d. Niedawno to samo widzialem w przypadku pentaxa. Nowy K-r chodzi po 1700 a gdzies na allegro dwie generacje starszy k-m z lombardu za 1900

Niestety ceny wielu rzeczy sa sztucznie podwyzszane, bo kryzys, bo zloty slaby a niedlugo gdyby wszystko mialo wrocic do normalnosci to ceny nie spadna na pewno.

Sent from my iPad using Tapatalk HD
    5D | R6 | EF 16-35MM F/4L IS USM | EF 40MM F/2.8 STM | RF 50MM F/1.8 STM | EF 135MM F/2L USM | RF 70-200MM F/4L IS USM
    X-T30 | XF 18-55 mm f/2.8-4.0 R | XF 35 mm f/1.4 R | XF 56 mm f/1.2 R |

Coś już napisał Awatar Wielebny

Na razie nie ma co generalizować. W okresie po wakacyjnym ceny powinny spadać. Sprzęt takiego typu przez fotoamatorów zostaje wysprzedawany w okresie październik - grudzień . Następnie od marca do czerwca (średnio) co przekładać się na zwiększoną aktywność i niższe ceny na rynku allegro. Tak działa motoryka ustawiania cen na rynku- każdy kolejny sprzedawca chcąc sprzedać sprzęt obniży nieznacznie cenę a dużo sprzedających doprowadzi do obniżki cen. 50D, 17-40 4L czy 50 1,8 MK1 to obecnie towary deficytowe dlatego ceny są windowane a rynek nie nasycony. Przed wakacjami gdzie ludzie szukali zasobów(kasa) aby mieć na wakacje ceny tego sprzętu były niższe.

Coś już napisał Awatar Qba1983
    Miasto
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez cohontes Zobacz posta
    Tylko potem mowienie, ze obiektyw jest tyle i tyle warty to lekka przesada. A niestety wielu sprzedawcow tak twierdzi. Jesli kupuje cos, to z czasem wartosc nie zwieksza sie lecz maleje sam pamietam jak pare lat temu w domu pojawil sie pierwszy lcd philipsa maly 25-27 cali a kosztowal ponad 7000. Teraz gdy bym go sprzedawal to przeciec nie powiem, ze chce za niego nawet polowe
    nie bede porownywal zakupu aparatu foto do zakupu zlota lub hektara ziemi ktore wciaz drozeje, bo powiesz ze to nie AGD/RTV, ale dajmy na to samochod, (co prawda to tez nie rtv ;-) ) mozna tu powiedziec o autach sportowych ktore po latach staja sie drozsze niz byly kupione, albo chocby taki przyklad.:
    mam stara honde civic z 98roku wg ubezpieczyciela wart jest 5-7tys a wiem ze taki model spokojnie mogl bym sprzedac za9-11 tys, mam znajomych ktorzy dbali o starsze civici ktore sa warte 3tys a wolaja za nie 17 tys i wiecej... chce tylko powiedziec ze nie ma co tworzyc teorii spiskowych, po prostu rynek sam reguluje ceny. jak by nie bylo kupujacych to ceny by spadly
    G12, C50D, C24-105 f/4L, C85 f/1,8, Samyang 8mm, PORST MC 55 1.4, NISSIN Di866
    było:500d, S17-70 f/2,8-4 os hsm, c50 f/1.4, c75-300 4-5.6 III

Początki nałogu Awatar cohontes
    Miasto
    .

tylko kto kupi ? rozumiem, jeszcze jak ludzie teraz za maluchy dużo wołają ale niestety sztuczne windowanie cen nikomu nie sprzyja no może tym którzy kiedyś tanio nakupili wiele rzeczy a teraz szukają naiwniaków.

U mnie auto nowe 6letnie patrząc na otomoto straciło już 50% wartości i gdzie tu szukać sensu? Nigdzie..

Cytat Zamieszczone przez cohontes Zobacz posta
    tylko kto kupi ? rozumiem, jeszcze jak ludzie teraz za maluchy dużo wołają ale niestety sztuczne windowanie cen nikomu nie sprzyja no może tym którzy kiedyś tanio nakupili wiele rzeczy a teraz szukają naiwniaków.

U mnie auto nowe 6letnie patrząc na otomoto straciło już 50% wartości i gdzie tu szukać sensu? Nigdzie..
    Decydujesz się na nowe masz ten plus że wiesz co masz i czym jeździsz. Ale twój samochód w pierwszych 3 latach traci najwięcej. Nie rozumiesz jednej rzeczy że mając samochód 20 letni w kolekcjonerskim stanie z udokumentowanym przebiegiem weźmiesz za nie grube pieniądze. 30-50 tys i więcej zależy od samochodu.
    Kupiec na pewno nie jest jeleniem tylko dokładnie zna temat i wie co kupuje i za ile. Takie auta nie są do kupienia dla wszystkich ze względu na cenę. Takie auta mają duszę czego nie można powiedzieć o nowych autach. Jeszcze jedna kwestia bardzo ważna nie każdy chce nowy samochód są ludzie którzy lubują się w starych autach...Wracając do 50d to twój przedmówca ma 100% racji w tym co pisze.

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów