Pokaż wyniki od 1 do 10 z 73

Wątek: Canon 50D z Allegro.

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar Wielebny

Domyślnie Odp: Canon 50D z Allegro.

Sam poszukuje 50D z malutkim przebiegiem i fatycznie ta cena tutaj podana jest z kosmosu. W czerwcu na allegro był 50D z przebiegiem ok 7k i kobicina chciała sprzedać go za jakies 2200 PLN (może 2300). za długo się zastanawiałem i aparat sprzedany w 3 dni.

Dokładnie w poniedziałek ukazała sie aukcja 50D - przebieg 2600 Klapklap + 50 1,8 MK2 + lampa sunpak za 2600 (czy jakos tak). Też sie zastanawiałem i wogole bo po kiego mi ta lampa. Wczoraj 22-08-2012 sprzedany.

Dzisiaj aparat z tego postu jest o 100 PLN tańszy -> Canon EOS 50D tylko 5469 zdj

Początki nałogu

Wątek można przymknąć - temat nieaktualny, aparat sprzedany. Niedługo po OBNIŻCE musiał czekać ))

Jednak można drożej sprzedać niż Wam się wydawało...

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez YaneC Zobacz posta
    Jednak można drożej sprzedać niż Wam się wydawało...
    Oczywiście, że można. Ludzi niezorientowanych jest całkiem sporo, nikt tego nie kwestionował.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Oczywiście, że można. Ludzi niezorientowanych jest całkiem sporo, nikt tego nie kwestionował.
    Merde jesteś w błędzie tak samo jak wielu użytkowników. Zadbane 50d z małym przebiegiem kosztuje 2600-2800zł i to jest normalna cena. Owszem zdarzają się tańsze oferty ale nie oszukujmy się są to okazje które szybko schodzą. Przykład sami widzieliście powyżej poszło za 2750zł. Druga sprawa to lepiej dołożyć 200-300 zł i wiedzieć że ma się coś zadbanego ale niektórzy patrzą tylko na cenę. Ktoś wspomniał o cenie 2000 zł za 50d to naprawdę trochę wypowiedz wyrwana z sufitu. Za 2 k to kupić można 50d ale z przebiegiem od 25 tys zrobionych zdjęć w górę
    Używane body 50d w super stanie sprzedaje się za większe pieniądze niż można było je kupić NOWE. O ile pamiętam w MM za 2800 można było kupić nowe z oryginał gripem BG-E2N i Torba canona była jeszcze w zestawie.
    Body jest warte tyle ile ktoś za nie zapłaci i nie ważne że sprzedający ceni je więcej niż za nie zapłacił.
    Jeśli mowa o body 40d to idealne sztuki z małym przebiegiem kosztują 1900zł i się sprzedają za te pieniążki.
    Jeśli chodzi o Gwarancje to powiem tak:
    Owszem człowiek śpi spokojniej ale to tylko kawałek papieru za który nie każdy chce przepłacać kilka stówek. Za te pieniądze można zabrać żonę czy dziewczynę do porządnej restauracji i jeszcze niekiedy zostanie pare złotych.
    Miałem sporo aparatów w ręku i jeszcze nie trafiłem żeby coś się popsuło.
    Ostatnio edytowane przez Hubi78 ; 23-08-2012 o 11:18

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Hubi78 Zobacz posta
    Merde jesteś w błędzie tak samo jak wielu użytkowników. Zadbane 50d z małym przebiegiem kosztuje 2600-2800zł i to jest normalna cena.

/ciach/

Używane body 50d w super stanie sprzedaje się za większe pieniądze niż można było je kupić NOWE.
    Druga część wypowiedzi świadczy dobitnie o tym, że nie jest to normalna cena.
    Na mój prosty chłopski rozum ta puszka jest warta cenę używanego (ze zbliżonym przebiegiem) 40D + max 500 zł.
    IMHO wołanie za ten korpus powyżej 2200-2300 zł to zniewaga dla kupujących ;-)

PS: ten aparat kosztował nowy 2855 (było widać fakturę). Dwa lata temu, z gwarancją.
    Kupienie go teraz bez gwarancji za stówkę mniej to moim zdaniem (eufemistycznie) brak rozwagi. Ale cóż, to przecież nie moje pieniądze...
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Uprawnienia umieszczania postów