Powiedz mi jeszcze na które styki podpiąć przekażnik by uruchamiał spustem ten laser i będe w 7 niebie.
Powiedz mi jeszcze na które styki podpiąć przekażnik by uruchamiał spustem ten laser i będe w 7 niebie.
Mowie ze mialem takei cos jak pstrykalem AE-1 ... nawet przez mysl mi nie przeszlo ze aparat moze czyms takim sterowac ... mialem wyprowadzony mikrostyk zamykajacy obwod i tyle...
To pewnie gdzies lezy na dnie jakiejs szuflady, wroce do domu poszukam, moze znajde, choc szanse male. Moze ktos ma (dzieciom sie to kupuje jako zabawka do wyswietlania obrazkow na scianach), bo jak mowilem nie potwierdzilem przydatnosci przy AF.
Jeszce raz zeby nie bylo watpliwosci ... ja mowie o czasach tego: http://www.mir.com.my/rb/photography.../ae1/index.htm sprzetu...
P.S. Co nie znaczy ze teraz nie mozna by takiego lasera jakos zalaczac ze stopki EOS'a bo pewnie gdyby sie przyjzec jej specyfikacji to cos by sie udalo wymyslic.
Ostatnio edytowane przez wariat ; 20-02-2006 o 16:07
W 10D jest do tego odpowiednia opcja w "custom functions"Zamieszczone przez gwozdzt
A do innych najszybciej chyba bedzie zmienic lampe na 550'tke lub inna z wymuszeniem ttl'a.
...
Ja to pisałem poważnie.
Lampa jest duża i często płoszy ludzi.
Taki mały laserek ktory by uruchjamiał się tylko przy ostrzeniu byłby super.
Coś jak w sony 707.
A jak by był zasilany z aparatu to jestem w niebie.
Zasięg - powiedzmy z regulacją konta do odległości - jak w celownikach do 15m.
Jak ktoś ma rozpiskę styków i napięcia czy sygnały sterujące to chętnie bym coś pomajstrował.