Pokaż wyniki od 1 do 10 z 172

Wątek: Sony NEX goes Full Frame!!!!

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Sony NEX goes Full Frame!!!!

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Ale jak bym miał lustrzankę i jako następcę ktoś by mi zaproponował aparat z elektronicznym wizjerem to byłbym trochę mało zadowolony.
    A patrzyłeś w ogóle w taki elektroniczny wizjer? Też myślałem jak ty do czasu kiedy nie kupiłem GH2.

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    A patrzyłeś w ogóle w taki elektroniczny wizjer? Też myślałem jak ty do czasu kiedy nie kupiłem GH2.
    Napatrzyłem się w taki wizjer w DSC 717 i to aż nadto czekając aż to coś ustawi ostrość a kosztowało to 4800zł. Choć jestem w stanie zaakceptować taki wyświetlacz „celownik” w kamerze. Jest to lepsze rozwiązanie niż obserwowanie obrazu na tylnym monitorze. Tyle, że Sony w swoich konstrukcjach SLT jest niekonsekwentne i chyba nie we wszystkich modelach celownik ten jest odchylany w górę.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Napatrzyłem się w taki wizjer w DSC 717 i to aż nadto czekając aż to coś ustawi ostrość a kosztowało to 4800zł. Choć jestem w stanie zaakceptować taki wyświetlacz „celownik” w kamerze. Jest to lepsze rozwiązanie niż obserwowanie obrazu na tylnym monitorze. Tyle, że Sony w swoich konstrukcjach SLT jest niekonsekwentne i chyba nie we wszystkich modelach celownik ten jest odchylany w górę.
    Porównujesz dzisiesze EVF z tym z Sony DSC 717 ??? Aparat sprzed 10 lat? Gdy w sklepach królowały telewizory CRT, a większość komórek miała monochromatyczne ekrany?

Spróbuj EVF od OM-D, NEX-7, GH2 czy G5... Dobre EVF zaczęły się od Panasonica G1, od tego czasu wyszło dużo modeli z przyzwoitym EVF - G1, G2, G3, G5, GH1, GH2, OM-D, doczepiany do PENów VF-2, NEX-7, Fuji X100, Fuji X1pro... Za chwilę na Photokinie będą następne modele z dobrymi EVF...

Taki dobry EVF jest dużo lepszy od malutkich OVF w budżetowych lustrach, a co do większych dobrych OVF na pryzmatach można już dyskutować o przewagach i słabościach EVF.

Minęła ponad dekada od czasów tego Sony z 5Mpix matrycą, kiepskim AF i kiepskim EVF.

Uprawnienia umieszczania postów