Ja się nie znam, ale są ludzie co sobie SLT chwalą.
Ja się nie znam, ale są ludzie co sobie SLT chwalą.
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
Ja się też zastanawiam nad tym aparatem bo bije na głowę wszystkie bezlusterkowce i lustrzanki. Ale jak bym miał lustrzankę i jako następcę ktoś by mi zaproponował aparat z elektronicznym wizjerem to byłbym trochę mało zadowolony.
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
Może tak może nie ale teraz już bym dużej kwoty na to pierwsze nie postawił. Firma która od lat przynosi straty nawet najpotężniejsza kiedyś się wywróci. Pomyśl że kiedyś byli numerem jeden jeśli chodzi o elektronikę w Japonii teraz są daleeeeeeeeko, a wartość firmy w przeciągu ostatnich lat spadła bodaj trzykrotnie.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Odpadło im wiele produktów, z których słynęli jak choćby walkman. Przestało się kręcić i to dosłownie. Stąd wydaje mi się poszukiwania w fotografii rewolucyjno ewolucyjnego rozwiązania. Takiego fotograficznego walkmana. Ale tu raczej bym stawiał na Nikona.
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
Wymarcie walkmana to "zasluga" Apple (a w zasdzi to postepu) ktore rozpowszechnilo odtwarzacze mp3 i kasetowce odeszly do lamusa.
Już zostały zastąpione nowymi konstrukcjami właśnie w cenie około 13tys. PLN.
Hipotetyczny NEX FF nie będzie miał ceny porównywalnej do FF DSLR. On bedzie celował w segment Leica M9, a przy jej cenie około 23tys. jego cena na poziomie 1/2 M9 będzie już mega atrakcyjna dla posiadaczy klamotów Leica M chcących zasmakować "cyfry". Jest tylko jeden warunek, obrazek z NEX FF nie powinien zbytnio odstawać od tego z M9.
Nie, nie zostały. 5D mkII pozostaje nadal w sprzedaży i jest to oficjalne stanowisko Canona.
Nie rozumiem po co tak wykręcasz kota ogonem. Przecież to co napisałeś było zupełnie jasne a, że nieprawdziwe no to się zdarza.
Nie wiem co by musiał mieć NexFF żeby go ludzie kupili za takie pieniądze ale Sony nie raz i nie dwa udowodniło że kompletnie nie czuje rynku więc kto wie.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Jest, bo jest D700 i vice versa. A, że oba to starocie, to chyba nie trzeba udowadniać.
Skoro NEX-7 kosztuje 5tys. to NEX FF spokojnie może kosztować 10tys. (albo i więcej, bo nie ma konkurenta). Dlaczego? Choćby przez analogię cen zaawansowany DSLR APS-C vs. zaawansowany DSLR FF.
A dwa, jak napisałem NEX FF to bardziej konkurent dla M9 niż DSLR FF. Dlaczego? Wystarczy chwilę pomyśleć.
PS
Co do znajomości, czy nieznajomości rynku przez Sony, to przypadek systemu NEX kwalifikuje firmę Sony do nagrody geniusza rynku. Powód? Rekordowa sprzedaż body przy kompletnym braku wsparcia w obiektywy. Nie wiem, czy obmyślili to celowo, czy to zwykły fuks, ale w sumie jest/było to genialne posunięcie ....
Ostatnio edytowane przez koniecpolska ; 20-08-2012 o 18:11
Ależ może i kosztować 150 tyś. Pytanie czy Sony ma ochotę sprzedać pięć takich aparatów czy pięć statków takich aparatów.
Kapitan Wagner
Ostatnio edytowane przez koniecpolska ; 20-08-2012 o 18:17