Strona 3 z 18 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 172

Wątek: Sony NEX goes Full Frame!!!!

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie Odp: Sony NEX goes Full Frame!!!!

Ja się nie znam, ale są ludzie co sobie SLT chwalą.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Ja się też zastanawiam nad tym aparatem bo bije na głowę wszystkie bezlusterkowce i lustrzanki. Ale jak bym miał lustrzankę i jako następcę ktoś by mi zaproponował aparat z elektronicznym wizjerem to byłbym trochę mało zadowolony.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    SONY to wielka korporacja - dadzą sobie radę.
    Może tak może nie ale teraz już bym dużej kwoty na to pierwsze nie postawił. Firma która od lat przynosi straty nawet najpotężniejsza kiedyś się wywróci. Pomyśl że kiedyś byli numerem jeden jeśli chodzi o elektronikę w Japonii teraz są daleeeeeeeeko, a wartość firmy w przeciągu ostatnich lat spadła bodaj trzykrotnie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Odpadło im wiele produktów, z których słynęli jak choćby walkman. Przestało się kręcić i to dosłownie. Stąd wydaje mi się poszukiwania w fotografii rewolucyjno ewolucyjnego rozwiązania. Takiego fotograficznego walkmana. Ale tu raczej bym stawiał na Nikona.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Wymarcie walkmana to "zasluga" Apple (a w zasdzi to postepu) ktore rozpowszechnilo odtwarzacze mp3 i kasetowce odeszly do lamusa.

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nie wiem o czym rozmawialiście ale Ty pisałeś "skoro obecnie najtańsze FF kosztują około 13tys." więc napisałem że mijasz się z prawdą i tyle .
    Pomijam już że jeśli już mówimy o plotach to są duże szanse, że te "starocie" zostaną zastąpione nowymi konstrukcjami w podobnej lub niewiele wyższej cenie i Sony będzie musiało się do tego dostosować.
    Już zostały zastąpione nowymi konstrukcjami właśnie w cenie około 13tys. PLN.

Hipotetyczny NEX FF nie będzie miał ceny porównywalnej do FF DSLR. On bedzie celował w segment Leica M9, a przy jej cenie około 23tys. jego cena na poziomie 1/2 M9 będzie już mega atrakcyjna dla posiadaczy klamotów Leica M chcących zasmakować "cyfry". Jest tylko jeden warunek, obrazek z NEX FF nie powinien zbytnio odstawać od tego z M9.

Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez koniecpolska Zobacz posta
    Już zostały zastąpione nowymi konstrukcjami właśnie w cenie około 13tys. PLN.
    Nie, nie zostały. 5D mkII pozostaje nadal w sprzedaży i jest to oficjalne stanowisko Canona.
    Nie rozumiem po co tak wykręcasz kota ogonem. Przecież to co napisałeś było zupełnie jasne a, że nieprawdziwe no to się zdarza .
    Nie wiem co by musiał mieć NexFF żeby go ludzie kupili za takie pieniądze ale Sony nie raz i nie dwa udowodniło że kompletnie nie czuje rynku więc kto wie .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu

Nie, nie zostały. 5D mkII pozostaje nadal w sprzedaży i jest to oficjalne stanowisko Canona.
    Jest, bo jest D700 i vice versa. A, że oba to starocie, to chyba nie trzeba udowadniać.

Nie wiem co by musiał mieć NexFF żeby go ludzie kupili za takie pieniądze ale Sony nie raz i nie dwa udowodniło że kompletnie nie czuje rynku więc kto wie .
    Skoro NEX-7 kosztuje 5tys. to NEX FF spokojnie może kosztować 10tys. (albo i więcej, bo nie ma konkurenta). Dlaczego? Choćby przez analogię cen zaawansowany DSLR APS-C vs. zaawansowany DSLR FF.

A dwa, jak napisałem NEX FF to bardziej konkurent dla M9 niż DSLR FF. Dlaczego? Wystarczy chwilę pomyśleć.

PS
    Co do znajomości, czy nieznajomości rynku przez Sony, to przypadek systemu NEX kwalifikuje firmę Sony do nagrody geniusza rynku. Powód? Rekordowa sprzedaż body przy kompletnym braku wsparcia w obiektywy. Nie wiem, czy obmyślili to celowo, czy to zwykły fuks, ale w sumie jest/było to genialne posunięcie ....
    Ostatnio edytowane przez koniecpolska ; 20-08-2012 o 18:11

Miasto
    Pod Tatrami

Ależ może i kosztować 150 tyś. Pytanie czy Sony ma ochotę sprzedać pięć takich aparatów czy pięć statków takich aparatów .
    Kapitan Wagner

Początki nałogu

Ależ może i kosztować 150 tyś. Pytanie czy Sony ma ochotę sprzedać pięć takich aparatów czy pięć statków takich aparatów .
    Odpowiedziałem w poprzedniej wiadomości jako PS. Pewnie jak pisałeś to nie widziałeś, że coś jeszcze dopisałem. Czyli pewnie sprzeda pięć statków takich aparatów po 10tys/szt za aparat.
    Ostatnio edytowane przez koniecpolska ; 20-08-2012 o 18:17

Strona 3 z 18 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów