Strona 18 z 18 PierwszyPierwszy ... 8161718
Pokaż wyniki od 171 do 172 z 172

Wątek: Sony NEX goes Full Frame!!!!

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Sony NEX goes Full Frame!!!!

W Sony raczej niewesoło: Sony’s credit rating heads toward junk pile | Ars Technica
    “... operating profit from Sony's digital imaging products and games businesses declined about 60 percent in [the first half of 2012] on a year-over-year basis,” Moody’s added. “The earnings from these products are now expected to decline more rapidly than expected as the growing use of smartphones increasingly cannibalizes the market for compact digital cameras and portable game consoles.
    Chociaż - prawdę powiedziawszy - nie bardzo wiem jaki jest (bezpośredni) związek pomiędzy atrakcyjnością papierów giełdowych firmy z punktu widzenia Moody's, a jej właściwą działalnością, skoro:
    "Without robust restructuring in the coming 12 to 18 months, Sony's non-financial services businesses will at best achieve roughly break even, and are also at risk of remaining unprofitable," the rating agency said in its report.
    PS
    A o RX1 i innych non-stop trąbią na plotkach:
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Sony NEX goes Full Frame!!!!

Ostatnie produkty Sony niczego sobie.
    Obmacałem ostatnio w Saturnie RX100. Lubię małe aparaty, używałem FF, ale ostatnio przekładam małe aparaty z dobrą jakością obrazka nad duże. Nie tak dawno używałem kombinacji Olympus XZ-1 i FF Canona, ale sprzedałem oba i przesiadłem się na micro43 (z matrycą od Sony). Ale ostatnio w Saturnie natknąłem się obok siebie na XZ-1 (który znam dobrze), XZ-2 (sprawiający jeszcze solidniejsze wrażenie, ale grubszy od XZ-2 i nieco za duży jak na kompakt) oraz RX100. No i RX100 zrobił bardzo dobre wrażenie. Gabaryty wyraźnie mniejsze od XZ-2, obiektyw chowa się w body bardziej niż w XZ1 i XZ2, rozmiary małe - to jest właśnie kompakt. Świetnie zaprojektowana zmiana parametrów (na ekranie pojawa się jakby wycinek kółka sterującego - przyjemność dla oczu). Na szerokim końcu (f/1.8) jest OK, ale na długim końcu (f/4.9) obraz w Saturnie (gdzie nie było ciemno) skakał nieprzyjemnie. Za małe odświeżanie w tym RX100 przy kadrowaniu. Strasznie to było nieprzyjemne i duży MINUS z wrażeń z paruminutoego obmacywania (na XZ-1 czegoś takiego nie miałem, o OM-D już nie wspominając - ten jest NAPRAWDĘ SZYBKI).

Słowem - bardzo fajnie zaprojektowany aparat, świetnie że jest spora matryca 1'', ale to skakanie... Może kupie następną generację. Na razie, mam wrażenie, choroby wieku dziecięcego.

XZ-2 za to - bardzo solidne wrażenie, tyle że ruchomy ekran za gruby jak na kompakt (NEXy mają ekraniki cieniutkie), i przy RX100 - za mała matryca (choć na długim końcu f/2.5 z XZ-2 vs. f/4.9 z RX100 - nie będzie tu Olek przegrywał).

Strona 18 z 18 PierwszyPierwszy ... 8161718

Uprawnienia umieszczania postów