"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Mi chodzi o aparaty digital - jakbyś kolego airhead nie zauważył - a nie o analoga. Więc porównanie M Monochrome, czy też M9 do tych wiekowych konstrukcji jest równie trafne jak porównanie komputera do liczydła.
Do liczydła to może nie, ale do suwaka logarytmicznego jak najbardziej.
Ano zastąpiły, są wygodniejsze w obsłudze i bardziej ekonomiczne. Ale czy takie aż lepsze? Czy przez to fotografia analogowa straciła sens istnienia?
Ocieramy się o ezoterykę![]()
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
Mnie osobiście wizjer GH2 napawa optymizmem, biorąc pod uwagę przedział cenowy w jakim aparat się plasuje. Podczas ostatniego wyjazdu ani razu nie zatęskniłem za wizjerem lustrzanki.
Nie nie straciła. Tak samo pewnie zostaną jakieś aparaty z wizjerami optycznymi ale w momencie jak elektroniczne osiągną jakość zbliżoną do optycznych to nie ma szans żeby te ostatnie się utrzymały. Zbyt dużo zalet i zbyt duża pokusa oszczędności dla producentów żeby z tego zrezygnować.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
Z 1D też z czasem wywalą to jest moim zdaniem nieuchronne. Kwestia dopracowania technologii.
Kapitan Wagner
Zaczęło się od NEX FF, ale to już wygląda jak full-size full-frame!
Filmmaker will not believe me on this: NEX-VG900 Full Frame E-mount camera for a tiny bit more than 3.000 Euro! | sonyalpharumors
No to ile lat dajemy lustrom i pryzmatom?
A. 5.
B. 10.
C. 15.
![]()
EOS - conditio sine Kwanon...
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.