Strona 4 z 18 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 172

Wątek: Sony NEX goes Full Frame!!!!

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Sony NEX goes Full Frame!!!!

Na rynku foto radzą sobie bardzo dobrze więc kto wie.
    Tu wchodzą w rynek entuzjastów i pro, który jest bardziej kapryśny - no zobaczymy.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    ...
    Tu wchodzą w rynek entuzjastów i pro, który jest bardziej kapryśny - no zobaczymy.
    Szczególnie ci drudzy. Bo tacy co wydaje im się że są pro to nie ma o czym mówić.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Ale jak bym miał lustrzankę i jako następcę ktoś by mi zaproponował aparat z elektronicznym wizjerem to byłbym trochę mało zadowolony.
    A patrzyłeś w ogóle w taki elektroniczny wizjer? Też myślałem jak ty do czasu kiedy nie kupiłem GH2.

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

Czekam na coś takiego ze strony Canona. Mam już dość dźwigania tego złomu w górach.
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Miasto
    Pod Tatrami

To będziesz musiał długo czekać.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Ja zabrałem w góry GH2 zamiast 5D + 17-40 + 70-200/f4 i kamery video i jestem więcej niż zadowolony z efektów.

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    A patrzyłeś w ogóle w taki elektroniczny wizjer? Też myślałem jak ty do czasu kiedy nie kupiłem GH2.
    Napatrzyłem się w taki wizjer w DSC 717 i to aż nadto czekając aż to coś ustawi ostrość a kosztowało to 4800zł. Choć jestem w stanie zaakceptować taki wyświetlacz „celownik” w kamerze. Jest to lepsze rozwiązanie niż obserwowanie obrazu na tylnym monitorze. Tyle, że Sony w swoich konstrukcjach SLT jest niekonsekwentne i chyba nie we wszystkich modelach celownik ten jest odchylany w górę.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Miasto
    Pod Tatrami

Tyle że porównywanie tego celownika do GH2 to jak wyrabianie sobie zdania o komforcie jazdy samochodem na podstawie kontaktu z maluchem .
    Kapitan Wagner

Coś już napisał
    Miasto
    Police

Jako właściciel GH2 czuję się urażony porównaniem jego wizjera do wizjerów aparatów z epoki "kamienia łupanego"
    Ostatnio edytowane przez vojtekk ; 23-08-2012 o 11:37
    Jakieś dwa EOS-y i m43

Pełne uzależnienie

Dokładnie jak kolega wyżej napisał. Wizjer w GH2 jest dużo większy niż w 10D a niewiele mniejszy niż w 5D. Rozdzielczość ma taką, że bez problemu można precyzyjnie ostrzyć nawet bez wspomagania powiększeniem. Do tego oczywiście regulacja dioptri i mnóstwo przydatnych informacji jak histogram, światłomierz i możliwość zmiany ISO czy innych rzeczy bez odrywania oka od wizjera (na korpusie jest duża ilość przycisków i przełączników więc nie ma potrzeby chodzić po menu).

EDIT: Dodam jeszcze, że moja kamera Canon XH-A1 (model zaliczany do klasy semi-pro) ma gorszy wizjer niż GH2.
    Ostatnio edytowane przez Przemek_PC ; 23-08-2012 o 11:18

Strona 4 z 18 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów