Na rynku foto radzą sobie bardzo dobrze więc kto wie.
Tu wchodzą w rynek entuzjastów i pro, który jest bardziej kapryśny - no zobaczymy.
Na rynku foto radzą sobie bardzo dobrze więc kto wie.
Tu wchodzą w rynek entuzjastów i pro, który jest bardziej kapryśny - no zobaczymy.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
To będziesz musiał długo czekać.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ja zabrałem w góry GH2 zamiast 5D + 17-40 + 70-200/f4 i kamery video i jestem więcej niż zadowolony z efektów.
Napatrzyłem się w taki wizjer w DSC 717 i to aż nadto czekając aż to coś ustawi ostrość a kosztowało to 4800zł. Choć jestem w stanie zaakceptować taki wyświetlacz „celownik” w kamerze. Jest to lepsze rozwiązanie niż obserwowanie obrazu na tylnym monitorze. Tyle, że Sony w swoich konstrukcjach SLT jest niekonsekwentne i chyba nie we wszystkich modelach celownik ten jest odchylany w górę.
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
Tyle że porównywanie tego celownika do GH2 to jak wyrabianie sobie zdania o komforcie jazdy samochodem na podstawie kontaktu z maluchem.
Kapitan Wagner
Jako właściciel GH2 czuję się urażony porównaniem jego wizjera do wizjerów aparatów z epoki "kamienia łupanego"![]()
Ostatnio edytowane przez vojtekk ; 23-08-2012 o 11:37
Jakieś dwa EOS-y i m43
Dokładnie jak kolega wyżej napisał. Wizjer w GH2 jest dużo większy niż w 10D a niewiele mniejszy niż w 5D. Rozdzielczość ma taką, że bez problemu można precyzyjnie ostrzyć nawet bez wspomagania powiększeniem. Do tego oczywiście regulacja dioptri i mnóstwo przydatnych informacji jak histogram, światłomierz i możliwość zmiany ISO czy innych rzeczy bez odrywania oka od wizjera (na korpusie jest duża ilość przycisków i przełączników więc nie ma potrzeby chodzić po menu).
EDIT: Dodam jeszcze, że moja kamera Canon XH-A1 (model zaliczany do klasy semi-pro) ma gorszy wizjer niż GH2.
Ostatnio edytowane przez Przemek_PC ; 23-08-2012 o 11:18