biorąc pod uwagę, że nex7 z cropem kosztuje 4,5 - to raczej cena będzie kosmiczna
biorąc pod uwagę, że nex7 z cropem kosztuje 4,5 - to raczej cena będzie kosmiczna
Ktoś zobaczył prototyp i się podniecił zbyt bardzo.
O obiektywach wiem prawie wszystko
I co kolejny system? Przy tym musi to być stosunkowo tanie, bo lustra FF też tanieją.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Nie wiem o czym rozmawialiście ale Ty pisałeś "skoro obecnie najtańsze FF kosztują około 13tys." więc napisałem że mijasz się z prawdą i tyle.
Pomijam już że jeśli już mówimy o plotach to są duże szanse, że te "starocie" zostaną zastąpione nowymi konstrukcjami w podobnej lub niewiele wyższej cenie i Sony będzie musiało się do tego dostosować.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Już zostały zastąpione nowymi konstrukcjami właśnie w cenie około 13tys. PLN.
Hipotetyczny NEX FF nie będzie miał ceny porównywalnej do FF DSLR. On bedzie celował w segment Leica M9, a przy jej cenie około 23tys. jego cena na poziomie 1/2 M9 będzie już mega atrakcyjna dla posiadaczy klamotów Leica M chcących zasmakować "cyfry". Jest tylko jeden warunek, obrazek z NEX FF nie powinien zbytnio odstawać od tego z M9.
Nie, nie zostały. 5D mkII pozostaje nadal w sprzedaży i jest to oficjalne stanowisko Canona.
Nie rozumiem po co tak wykręcasz kota ogonem. Przecież to co napisałeś było zupełnie jasne a, że nieprawdziwe no to się zdarza.
Nie wiem co by musiał mieć NexFF żeby go ludzie kupili za takie pieniądze ale Sony nie raz i nie dwa udowodniło że kompletnie nie czuje rynku więc kto wie.
Kapitan Wagner
Jest, bo jest D700 i vice versa. A, że oba to starocie, to chyba nie trzeba udowadniać.
Skoro NEX-7 kosztuje 5tys. to NEX FF spokojnie może kosztować 10tys. (albo i więcej, bo nie ma konkurenta). Dlaczego? Choćby przez analogię cen zaawansowany DSLR APS-C vs. zaawansowany DSLR FF.
A dwa, jak napisałem NEX FF to bardziej konkurent dla M9 niż DSLR FF. Dlaczego? Wystarczy chwilę pomyśleć.
PS
Co do znajomości, czy nieznajomości rynku przez Sony, to przypadek systemu NEX kwalifikuje firmę Sony do nagrody geniusza rynku. Powód? Rekordowa sprzedaż body przy kompletnym braku wsparcia w obiektywy. Nie wiem, czy obmyślili to celowo, czy to zwykły fuks, ale w sumie jest/było to genialne posunięcie ....
Ostatnio edytowane przez koniecpolska ; 20-08-2012 o 18:11
SONY to wielka korporacja - dadzą sobie radę.
Jak to dla kogo? Dla nas![]()
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis