Strona 6 z 18 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 172

Wątek: Sony NEX goes Full Frame!!!!

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie Odp: Sony NEX goes Full Frame!!!!

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tyle że porównywanie tego celownika do GH2 to jak wyrabianie sobie zdania o komforcie jazdy samochodem na podstawie kontaktu z maluchem .
    Wiesz, tylko kupując Malucha nikt Tobie nie wmawiał, że to lux torpeda. A tak jest za każdym razem jak pojawia się nowość w sprzęcie foto a za kilka lat dowiadujesz się, że jest to relikt kamienia łupanego.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cóż ja Cię do niczego nie mam zamiaru przekonywać ale te wizjery różnią się dla mnie dramatycznie i moim zdaniem postęp jest - a jestem na to wyczulony bo ogromnie mnie drażnił obraz ze starych EVF. Jak wejdą na dobre oled-y to wizjery optyczne powoli stracą sens.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Apple wbrew pozorom nie jest marka luksusową. Tu raczej trafniejsze będą konotacje religijne, trochę wykraczające poza klasyczną ekonomię :-)
    Sprzedaż Apple w zeszłym roku wyniosła 128 miliardów $ a Leica Camera ćwierć miliarda € (wielki skok w stosunku do poprzednich lat). Porównanie raczej osobliwe, ale jeśli już religia to Apple by było jak Chrześcijaństwo a Leica może Scientology.

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

same zwierzaki na tym forum.. koty, szczury, krokodyle.. może i ja powinienem się zmienić w jakiegoś animala
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Cóż ja Cię do niczego nie mam zamiaru przekonywać ale te wizjery różnią się dla mnie dramatycznie i moim zdaniem postęp jest - a jestem na to wyczulony bo ogromnie mnie drażnił obraz ze starych EVF. Jak wejdą na dobre oled-y to wizjery optyczne powoli stracą sens.
    Moja fantazja i wyobraźnia nie osiąga tak wysokich pułapów i nie wiem co to by musiały być wizjery żeby zastąpiły wizjery optyczne?

Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
    same zwierzaki na tym forum.. koty, szczury, krokodyle.. może i ja powinienem się zmienić w jakiegoś animala

Każdy coś ma
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Miasto
    mazowiecka wioska

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Moja fantazja i wyobraźnia nie osiąga tak wysokich pułapów i nie wiem co to by musiały być wizjery żeby zastąpiły wizjery optyczne?

Każdy coś ma
    Taki co widać w nim tak samo jak w optycznym a do tego powinien akomodować się podobnie do ludzkiego oka.

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
    Myślę, że kierunek, jaki wyznacza Leica M Monochrome jest przyszłością fotografii cyfrowej. Bez tych wielkich ciężkich lustrzanek... czekam na taki aparacik tylko kolorowy oczywiście i z porządnym systemem obiektywów - nieważne jakiego producenta, byle obrazek był super i cena nie out-of-this-world.
    jaki kierunek wyznacza Leica Monochrome? Leica robi takie apraty od lat 20, a były one bardzo popularne do lat 60 (w USA nigdy nie były popularne, tam z Grafleksów, przesiedli się od razu na lustra), więc trudno nazwać to awangardą

coś nowego to na przykład Olympus PEN i Sony NEX, tylko na razie robią tylko sprzęt amatorski
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Tak samo kiedyś pisano o aparatach cyfrowych, że co to musiałyby być za sprzęty żeby zastąpiły klisze. Zastąpiły? Zastąpiły.*

* w 99,9% przypadków czyli na 1000 osób jedna wciąż robi zdjęcia na kliszach

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Sony NEX goes Full Frame!!!!

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    jaki kierunek wyznacza Leica Monochrome? Leica robi takie apraty od lat 20, a były one bardzo popularne do lat 60 (w USA nigdy nie były popularne, tam z Grafleksów, przesiedli się od razu na lustra), więc trudno nazwać to awangardą

coś nowego to na przykład Olympus PEN i Sony NEX, tylko na razie robią tylko sprzęt amatorski
    Nie wiedziałem że Leica od 20 lat produkuje cyfrowe fulfrejmy w takiej fajnej oldskulowej obudowie.
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Miasto
    mazowiecka wioska

Nie od 20 lat a w przyszłym roku pewnie minie sto lat. I nie cyfrowe nie mniej kiedyś na pełną klatkę wołano mały obrazek.

Strona 6 z 18 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów