Hmm, i nawet nie jest obrzydliwy jak inne NEX-y
Za taką cenę to wizjer jednak powinien być wbudowany.
Hmm, i nawet nie jest obrzydliwy jak inne NEX-y
Za taką cenę to wizjer jednak powinien być wbudowany.
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Ładniutki ten FF od Sony, ale do dopracowania w drugiej generacji (powinni tam wsadzić technologię z najnowszego, właśnie zaprezentowanego NEX-a - lepszy AF, wbudować wizjer), tylko ta cena... 2800$, to w UE pewnie 2800€, a w Polsce ponad 10 tysięcy za aparat. Plus dodatkowe 600$ (600€? = 2500 zł?) za wizjer elektroniczny? Drogi ten maluch. Cóż, ale FF... Szkoda że świetnie wyglądający obiektyw nie zostanie do następnej generacji body (bo przyspawany) i trzeba będzie znów go kupić za ileś lat...
Co to znaczy w manual focus
- DMF (bezpośrednia ręczna regulacja ostrości)
- ręczny (MF)
Z tego co widać to pierścień jest elektroniczny i bez skali czyli nie ma blokad minimalnej i maksymalnej odległości.
za taką cenę w polszy to będzie jedynie ciekawostkacały czas pozostaje czekanie na mityczne tanie FF...
Dlaczego tylko ciekawostka? Ja mam jakiś taki pomysł, żeby zmienić 5D ze szkłami na tego malucha (jako że RX100 już sprawuje mi się świetnie w roli all-roundera, a RX1 byłby do tego świetnym uzupełnieniem), a poważne zdjęcia robić sobie na kliszy. Era lustrzanek mam wrażenie powoli się już kończy, zwłaszcza w zastosowaniach niezawodowych - mam na myśli głównie reporterów, dla których jeszcze długo nie będzie alternatywy dla 1D X-ów i D4 oraz pochodnych.