Patrzac na swietne zdjecia RX100 (i to majac 20mpix), jesli FF RX1 bedzie prawda, to strach sie bac. Nawet jak cena finalnie w PL 9.999,- Zapowiada sie ciekawie.
Ostatnio edytowane przez wain ; 10-09-2012 o 11:35
Raczej nie bagnet bo nie ma przycisku do zwolnienia blokady.
Nawet jak nie bagnet to i tak jest kwestią czasu góra 2 lat jak będzie z bagnetem Sony X.
Fuji X100 było bez potem weszły X-Pro1, X-E1.
Myślę że Sony nasyciło się już NEXem i czekało, tylko aż Fuji wypuści swoje APSC, które jak można przewidzieć i wyczytać zabierze Sony rynek exkluzywnego EVIL. Więc Sony idzie do przodu z FF. I dobrze może w końcu będzie można podczepić szkło nie tylko do nieosiągalnej dla większości Leici.
Sony RX1 Leaks: A Full-Frame Fixed-Lens Compact Camera for $2800
Taki kompakt za 10tys też jest dla większości nieosiągalny czy tez raczej pozbawiony sensu![]()
Canon 5D - FF dla ludzi też kosztował 12 tys. w 2005 r. Potem nowe już były 5 tys. Kwestia czasu to nie Leica.
Oprócz czy aż innego obrazka co otrzymamy więcej od 2,5 raza tańszego X100?
Z tego co widać ostrość to elektronik jak w X100 - brak skali odległości, brak mechanicznego przeostrzenia - mało profesjonalne i w praktyce gorsze rozwiązanie.
Ostatnio edytowane przez szwayko ; 10-09-2012 o 12:01
5D to lustrzanka o nieco innych mozliwosciach niz kompakt. I gdzie Ty widziales nowe 5D po 5tys?![]()
Mi się udało - 2007 albo 2008 tani dolar, cashback Canona. Rok potem za używkę dałem więcej. Ale chodzi głównie o fakt osiągalności FF za 5 tys. zł.
Gdyby cos takiego wypuscila Leica lub Apple to ludzie by sie na to rzucili. Ale kompakt Sony za 10tys? C'mon ..![]()