nie wierze.. .mocne
nie wierze.. .mocne
najlepiej B1 na 300 dpi ;-)![]()
po kiego duży? co to plenum Polskiej Izby Druku? dał radę duże to i da małe - kwestia większej ilości czasu.
gra i buczy bebop
trzeba sobie odpowiedziec jakiej wielkosci byl material wyjsciowy... nie sadze zeby bylo to wiecej niz 2000px po dluzszym boku... wiec skad nagle mozna by zrobic 20x30?
fotka byla "poprawiana" na zlecenie pewnej "zagranicznej" agencji reklamowej.
uzywaja ja w celu demonstracji klientom ich mozliwosci edycyjnych.![]()
material wejsciowy byl z olimpusa e-20 w wymiarach 1792 x 1344
najwieksze fotki ktore PSem traktowalem mialy 6000x3000px (dwie fotki z kodaka polaczone w jedna) - katalog - meble
bebop ma racje, jak umiesz zrobic mala to i duza potrafisz
EDIT: adamek podeslij, moze w koncu z avatara zniknie ci to pstrykadlo![]()
...
bebop sam kiedyś takie rzeczy robił, bo się fotografowi coś*nie udawało, a teraz by wolał sam sobie sfotografować takie auto od razu w wersji 2 ;-) poprawionej. mnie PS zmęczył już. może to kwestia, że dłubię w nim od wersji 2.5 już na dobre.Zamieszczone przez bonk
w ramach ciekawostek - niedawno na jakimś forum młody ludek wyskoczył mi z tekstem, że on działa na PS'ie od pierwszej wersji, co trochę*mnie zaskoczyło, bo wg tego co podał na forum to pracując na wersji 1 (nota bene o możliwościach Paintbrush'a z Windows 3.0 albo nawet mniejszych) musiał się boleśnie potykać co chwilę o własną pieluchę...
gra i buczy bebop
mysle ze znalazl bym gdzies w sieci ta wersje, wiec nawet dzis mozna by na niej _pracowac_ ;-)Zamieszczone przez bebop
@bonk - tak z ciekawości - ile Ci to zajęło?
problem w tym, że jeżeli wiesz jakie miał możliwości, to wiesz też, że nie otworzyłbyś na niej pliku RGB ;-) dzinks w powoływaniu się na legendę... prawie zeiss.Zamieszczone przez Jac
na marginesie: mam gdzieś tą wersję 1.0 PS'a. nie pracowałem na niej ,bo do wersji 2.5 photoshopa pracowało się na aldusie photo stylerze. potem to adobe wykupiło i nieco zabrało do PS'a. pierwsze warstwy czyli rewolta w PS to dopiero wersja 4 ;-) pierwsza "na prawdę" wersja photoshopa to 2.5. kanały były dopiero w wersji 3.0 (niech mnie ktoś poprawi jak przekręcam).
pamiętam jak plakat B2 na 300 dpi robiłem to zanim wyretuszowałem etc. poustawiałem to pół dnia schodziło. i się człowiek wyrabiał z terminami. na kompie ze 128ramu...
gra i buczy bebop