ja zaczynalem na atari TT ale to byl inny swiat
PSa urzywam od wersji 3, tyle ze do korekcji czy wogole do pracy z fotkami urzywam jeszcze painta i illustratora
rysiaczek o co pytasz ?
auto czy meble ? auto jakies 3-4h meble jakies 12h
ja zaczynalem na atari TT ale to byl inny swiat
PSa urzywam od wersji 3, tyle ze do korekcji czy wogole do pracy z fotkami urzywam jeszcze painta i illustratora
rysiaczek o co pytasz ?
auto czy meble ? auto jakies 3-4h meble jakies 12h
...
chodziło mi o autko... ale meblami to mnie zaskoczyłeś - jak rozumiem, pokazałeś nam tu wycinek całej fotki
EDIT: anyway - kawałek doobrej roboty
Bonk sorry, ze z grubej rury, ale z calym szacunkiem - nie rob ludziom wody z mozgu![]()
Po pierwsze - piszesz o zdjeciach, ze shit bo za plastikowe i, ze koles przegina. A co Ty robisz????
Samochod - swietne dzielo graficzne - ale jak to sie ma do obrobki![]()
Ano tak samo jak foty z tematu do klasycznej fotografii![]()
Ty nie obrobiles, wyretuszowales czy podciagnales samochodu. Ty go od poczatku namalowales![]()
Takie cos jak pokazales, profesjonalnie robi sie w 1,5 godziny w programie 3D i 0,5 godz poprawia w PS-sie. I to ma sens. I takie zamowienia maja miejsce. Ale na Boga nie mow ludziom, ze to podciaganie czy retusz. Bo ten samochod jest bardziej plastikowy niz niebo na zdjeciach goscia. A gdzie tu naturalnosc tegoz autka. Zupelnie jak z jakiegos komiksu. To nie jest obrobka. To profesjonalnie wykonany modelling. Dlatego uwazam, iz Twoj przyklad byl tak samo nie trafiony jak to, ze Kopernik tez byla kobieta ;-)
Pikczer, z całym szacunkiem, ale nie zrobisz takiego samochodu etc. w 1,5h w programie 3D. chyba że mowisz o przypadku posiadania identycznego modelu jak na zdjęciu i tylko go ustawiasz + światło tekstury i render.
gra i buczy bebop
Jakie tekstury???? granatowy metal?? przeciez to podstawa. A jezdnia to i tak w PS-sie.Zamieszczone przez bebop
Znam ludzi, ktorzy takie prace (samochody) modelowali na zaliczenie na uczelni w godzine :-|
Wymodelowac zewnetrzna bryle mozesz spokojnie w 1,5 a reszte w PS-sie podciagnac. Ale nie wazne w godzine czy 1,5. Tu chodzi o to, ze bonk zarzuca zdjeciom, ze sa shitem a sam pokazuje plastik. Powinien zrozumiec, ze i foty i jego samochod to nic innego jak pewien STYL 8) Jednym sie moze podobac innym nie. Ale nie ladnie nazywac to gownem:cool:
Pracuje z PS-em od 7 lat i... sorry ,ale powiedz mi bebop - skad bonk wzial grilla spod rejestracjiWyczarowal???? Przeciez to nic innego jak malarstwo a nie retusz
![]()
To jest glancownie wyretuszowane ze wszelkich zbednych odbic, plamek, pylkow itp itd. A samochod dalej jest zdjeciem a nie komputerowym plastikowym wytworem![]()
grill Bonk ma na werandzie. jak potrzeba albo zimno to wstawia do domu. nie zapraszał Ciebie?![]()
gra i buczy bebop
No tak, znowu sie wyglupilem :wink:Zamieszczone przez bebop
ani w godzinę ani w półtorej. chyba że z przeproszeniem na odwal się. wiem ile trwa modelowanie, kiedyś się tym zajmowałem (robiłem czekoladowe figurki M&M'sów dla Marsa/Masterfoods plus trochę mockupów produktów zanim weszły na rynek). prosta bryła ok. ale nie szczegółowy model. jak zaczniesz dokładać detale (klamka, wycieraczka, gril - a tego jest sporo) to się w pół dnia nie zmieścisz z robotą.Zamieszczone przez Pikczer
ten shit katalogowy czyli nieco naciąganie klienta końcowego (kupującego idealny plastikowy produkt) to shit. Bonk nic chyba innego nie miał na myśli - pisał,*że drogie meble a shit, że trzeba retuszować pół dnia. mamy świadomość ściemy i chyba tylko o to chodziło... nie wkręcajmy się w jakieś niepotrzebne emocje ;-)Zamieszczone przez Pikczer
gra i buczy bebop